آسیب های تروماتیک دندان چیست؟

دندانپزشک اطفال در دندانپزشکی بدون درد اشاره می کند که کاملا مشخص شده است که بیشترین صدمات دندانی در کودکان اتفاق می افتد. به گفته دندانپزشک اطفال خوب در یک مطالعه در کشور سوئد، 83 درصد از کل افرادی که دچار ترومای دندانی حاد شده بودند، جوان تر از 20 سال بودند.

صدمات به دندان های شیری یا دائمی می تواند شدیدتر ظاهر شود، به خصوص وقتی که همراه با تروما به بافت های ساپورت کننده باشد. این وضعیت باعث اضطراب کودکان و والدین آن ها می شود. این نکته مهم است که دندانپزشک و اعضای دیگر گروه دندانپزشکی برای مواجهه با بسیاری از مشکلات پیچیده، سخت و مهیج در رابطه با فوریت های دندانپزشکی به خوبی آماده باشند.

اپیدمیولوژی :

یک مطالعه در دانمارک نشان داد که 30 درصد از کودکان در دوره دندانی شیری و 22 درصد در دوره دندانی دائمی دچار صدمات دندانی تروماتیک شده اند. وقوع صدمات در دندان های شیری از یک سالگی افزایش می یابد وبیشترین تروماها کودکان کوچکتر از چهار سال را درگیر می کند. در دوره دندانی دائمی، کودک در سنین بین 8 تا 10 سالگی بیشتر مستعد حادثه است. معلوم شده است که پسران اغلب دوبار بیشتر از دختران دچار صدمات به دندان های دائمی شده اند. حتی در کودکان پیش دبستانی، تروما در پسران پرشمارتر از موارد مذکور در دختران گزارش شده است. صدمات دندانی معمولا یک یا دو دندان قدامی، به خصوص انسیزورهای میانی فک بالا را تحت تاثیر قرار می دهد.

اتیولوژی :

در کودکان خردسال که راه رفتن و دویدن را یاد می گیرند، هماهنگی عضلات و تصمیم صحیح کاملا تکامل نیافته است و جراحات ناشی از افتادن به طور مکرر رخ می دهد. تروما به ناحیه دهانی صورتی ممکن است به علت سوءاستفاده فیزیکی از کودک باشد.

آسیب های تروماتیک دندان | دندانپزشکی بدون درد

یک مطالعه نروژی از کودکان 7 تا 18 ساله گزارش کرد که 48درصد از کل تروماهای دندانی در طول ساعات مدرسه و 52 درصد طی اوقات فراغت اتفاق می افتد. 10 درصد هنگام عبور و مرور و نصف آن ها در اثر تصادفات دوچرخه بودند و 25 درصد از آن ها در مهمانی ها یا کلوپ های تفریحی روی می دهند.

بر خلاف اعتقاد رایج، فقط 8 درصد از کل صدمات به ورزش مربوط می شود. در نهایت در گروه سنی 16 تا 18 سال 23% از کل صدمات دهانی صورتی ناشی از خشونت می باشد.

معاینه

برای اطمینان از ثبت کلیه داده های مربوطه، یک فرم استاندارد تروما پیشنهاد شده است. این فرم به عنوان چک لیست برای دندانپزشک در ملاقات اولیه و ملاقات های بعدی استفاده می شود.

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال