آیا موقعیت بالینی خاصی وجود دارد که لیزر بهترین انتخاب باشد؟
کاربرد لیزر را در دندانپزشکی ترمیمی با لیزر طبق گفته های دندانپزشک بیان کردیم. مزایای کاربرد لیزر در درمان های ایمپلنت توسط دندانپزشک مانند زمینه های دیگر دندانپزشکی است. بیماری را که سابقه خونریزی دارد می توان با لیزر تحت جراحی استخوان قرار داد بدون آن که مشکل خونریزی پیش آید.
جاگذاری مینی ایمپلنت ها بدون باز شدگی بافت از عملی ترین روش ها در این موارد است. قطر این گونه ایمپلنت ها در حد 1/8 میلی متر است که قابلیت پیچ شدن خودبخودی نیز دارند. گرچه بررسی اندکی درباره احتمال آلودگی حفره ایمپلنت در حین کار با دریل ها وجود دارد، اما کاربرد لیزر در این حفره ها می تواند در استریل ساختن محل کاشت ایمپلنت مفید باشد. حتی تعدادی از درمانگرها از لیزر برای تهیه حفره ایمپلنت با قطر استاندارد استفاده کرده اند. اگرچه امکان این کار برای موارد خاص وجود دارد، اما کاربرد آن در تمامی افراد و به عنوان یک روش متداول مطرح نمی باشد.
کاربرد لیزر در کمک به ساخت پروتز مناسب روی ایمپلنت چیست؟
یکی از اصول دستیابی یکپارچگی استخوانی با دوام تطابق بدون فشار پروتز با ایمپلنت است. یکی از راه های دستیابی به این نوع تطابق، حذف مرحله casting می باشد. انبساط و انقباضاتی که در حین casting رخ می دهد باعث ساخته شدن پروتزی می شود که امکان تطابق بدون فشار در زمان سوار شدن روی چند ایمپلنت را نخواهد داشت. لحیم کاری اجزای تایتانیومی با لیزر Nd:YAG و ساخت اباتمنت های ماشین شده بسیار دقیقی که با بارهای تایتانیومی به یکدیگر متصل می شوند امکان دستیابی به تطابق مناسب پروتز را فراهم می آورند. تمایل به شکستگی های دندان های مصنوعی رزین های آکریلی روی framework های لحیم شده تایتانیومی بیشتر است، هرچند با افزایش آشنایی تکنسین های لابراتوار با طرز کار و نوع لحیم کاری فلز تایتانیوم، کیفیت این گونه محصولات افزایش خواهد یافت. مطالعات جدیدتر نشان می دهد که جز اندکی خطر ترک خوردگی در ونیرهای پرسلنی، موفقیت بالینی فریم ورک های تایتانیومی لحیم شده با لیزر در حد casting معمولی است. این مقایسه پس از بررسی 5 ساله روی پروتزهای پارسیل ثابت به دست آمده است. از سوی دیگر فریم های لحیم شده بالیزر دقیق تر از casting یک تکه خواهند بود. هرچند نیز مطالعاتی وجود دارند که بر موفقیت کلی بیشتر پروتزهای casting اشاره دارند، اما نتایج کار با فریم های تایتانیومی نیز در مقایسه با این گروه مناسب بوده است و می توان نتیجه گیری نمود که این گونه فریم ها حتی به عنوان یک جایگزین برای ساخت پروتزهای کامل فک پایین مطرح می باشند.
مطالب مرتبط :
چرا از لیزر در ایمپلنت های دندانی استفاده می شود؟
- پزشک اطفال, پوسیدگی دندان, پوسیدگی دندان کودکان, ترمیم دندان, جلوگیری از پوسیدگی, دندانپزشک, دندانپزشک اطفال, دندانپزشک اطفال خوب, دندانپزشک ترمیمی, دندانپزشک ترمیمی با لیزر, دندانپزشکی بدون درد, کاربرد لیزر, کاربرد لیزر اربیوم, کاربرد لیزر در ارتودنسی, کاربرد لیزر در ایمپلنت دندان, کاربرد لیزر در دندانپزشکی, لیزر اربیوم, لیزر دندان