اوتیسم
بیماری اوتیسم ، یک اختلال رشد است که در سه سال اول زندگی ظاهر می گردد. این بیماری با تاثیر بر روی مغز کودک، رفتارهای اجتماعی و مهارت ارتباط برقرار کردن را مختل می کند.
با مراجعه به پزشک اطفال، می توانید مساله ژنتیک را بررسی کنید مهم است یا خیر. البته در جواب باید گفت که این مساله باید حتما در نظر گرفته شود. برای مثال دوقلوها بیشتر دچار این بیماری می شوند تا یک برادر و خواهر. اختلال کروموزومی و مشکلات عصبی در افراد اوتیسمی مشاهده شده است.
حال سوالی که برای یک مادر از پزشک اطفال پیش می آید، در رابطه با انتقال این بیماری و احتمال وجود آن در خواهر و یا برادر کودک است.
در پاسخ به این مسئله این طور پاسخ داده می شود که این مسئله بیشتر در بین دو قلوها مادر و پدر را نگران می کند، اما در مورد خواهر و یا برادر این احتمال کمتر می باشد. و در این باره توصیه می شود تا پدر و مادر کودک را زیر نظر داشته باشند تا در صورت مشاهده نشانه های اوتیسم، که شامل رفتار های اجتماعی نیز می باشد، به پزشک مراجعه کرده و راه درمان را پیش گیرند.
هم چنین با آزمایش های غربالگری که در ماه های 18 ام و 24 ام انجام شود تا مهارت ها و کارهای کودک به هدف این که آیا کارهایش به طور معمول است یا خیر تحت نظر قرار گیرد و این امر در کودکانی که مبتلا به اوتیسم هستند وجود دارد و مشاهده می شود.
مهمتر از آن، این است که والدین و مربیان کودک را زیر نظر داشته، زیرا این بیماری بیشتر در 2 سال اول زندگی خودش را نشان می دهد. پدر و مادر باید هر گونه نگرانی را به پزشک اطفال فرزند خود گزارش دهند. که علاوه براین ها می تواند تاخیر در توجه مشترک، حرکات، و گفتار، باشد که پدر و مادر باید به پزشک اطفال بگویند :
1. 12 ماه بدون حرف
2. مشاهده نشدن هیچ اشاره یا دیگر حرکات در فرزندشان در طی 12 ماه
3. بدون کلمات تنها تا 16 ماه
4. هیچ عبارات 2-کلمه ای در 24 ماه
5. از دست دادن هر مهارت زبان و یا اجتماعی در هر سنی