به گفته دندانپزشک اطفال، دندان درآوردن کودک چه علایمی دارد؟
- نوامبر 1, 2016
- دندانپزشکی, مطالب دندان پزشکی اطفال
حتما بسیاری از والدین پیش از دندان در آوردن کودکشان شرایط سختی را داشته اند و شبهایی پر از درد و تب و ناله کودک را شاهد بوده اند. کودک در این دوران نیاز دارد تا مراقبت هایی از او شود تا به تسکین دندان دردش کمک کنید؛ زیرا به گفته دندانپزشک اطفال یکی از سخت ترین دوران رشد کودک می باشد.
اما به گفته دندانپزشک، در دندانپزشکی بدون درد، علائم همراه با دندان آوردن کودک چه می باشد؟ دندانپزشک اطفال می گوید که دندان های شیری بدون ایجاد هیچ علائمی لثه را سوراخ می کنند. هرچند، در بعضی کودکان علائم موضعی مانند قرمزی و تورم در مخاط دهانی روی دندان در حال رویش کلینیکی ظاهر می شود. کودک ممکن است علائمی شامل سوزش موضعی، آب ریزش و گاهی تب خفیف داشته باشد. در صورتی که دندان درآوردن با مشکلاتی همراه باشد درمان موضعی و درمان علائم عمومی بیمار لازم است. از آنجایی که ماساژ موضعی لثه ها به وضوح ناراحتی را کاهش می دهند. داروهای متنوعی که می تواند به لثه ها مالید پیشنهاد می شود. ممکن است یک حلقه لاستیکی قابل گاز گرفتن پیشنهاد شود، زیرا تمیز کردن آن راحت است، قابل بلعیدن نیست و لثه ها را زخم نمی کند.
مخاط فیبروزه و کیست های رویشی از نظر دندانپزشک اطفال چیست؟
تغییرات در مخاط دهانی روی دندان در حال رویش ممکن است موجب اختلالات رویشی شود. اگر کودک به شدت اجسام سخت را بجود، ممکن است مخاط آلوئولار بسیار فیبروتیک شده و موجب تاخیر در رویش شود. در بعضی موارد خارج کردن بافت های تغییر یافته به طریقه جراحی ممکن است به علت درد در هنگام جویدن ضروری باشد. کیست های رویشی یافته شایع در کودکان خردسال است. آن ها اغلب به صورت تورم بر روی دندان در حال رویش دیده می شوند و اندازه متنوعی دارند. آن ها حاوی مایع بافتی بوده و گاهی کمی خون در سطح اپی تلیوم مینایی کاهش یافته تجمع می یابد (هماتوم رویشی). از آنجایی که مخاط تغییر یافته، رویش دندان را فقط چند هفته به تاخیر می اندازد، در اکثر موارد درمانی توصیه نمی شود. هر چند اگر کیست موجب ناراحتی شود یا مخاط آلوئولار به صورت پاتولوژیک ضخیم گردد، ممکن است اکسپوژر به طریقه جراحی ضروری باشد. تغییرات مشابه در دوره دندانی دائمی دیده می شود.