توصیه دندانپزشک اطفال در مسواک زدن کودک نوپا
بسیاری از مادرانی که به دندانپزشک اطفال یا حتی پزشک اطفال مراجعه می کنند، سوال بسیاری از آن ها این می باشد که چگونه دندان های تازه درآمده کودک نوپایشان را مسواک زنند. دندانپزشک اطفال و یا پزشک اطفال هر دو در این باره نظری یکسان دارند و به مادران توصیه هایی دارند که در ادامه برای شما شرح داده ایم.
اولین جوابی که به مادران درباره نحوه مسواک زدن دندان های کودک نوپا از طرف یک پزشک اطفال یا دندانپزشک اطفال داده می شود، این است :
به محض اين كه كودكتان بخواهد و توانايی آن را داشته باشد، خوب است كه به او اجازه دهيد سعی كند خود دندانهايش را مسواک بزند، اگر چه احتمالاً تا زمانی كه به سن مدرسه نرسد نمی تواند اين كار را به خوبی انجام دهد. در حالی كه كودك دندانش را مسواك می زند، شما نيز همين كار را بكنيد و سپس دندان های يكديگر را چك بكنيد تا ببينيد تميز شده است يا خير. اگر دندان های كودك برق بزند و بدرخشد، كارش را به خوبی انجام داده است. در غير اين صورت، به او بگوييد كه فكر می كنيد «نقطه ای را جا گذاشته است» و خود آن را تميز كنيد.
اما باز هم مساله ای مطرح است که اگر کودک دوست نداشت مسواک زند، چه باید کرد؟
اگر باز هم کودک بهانه گیری کرد، شاید با خریدن یک مسواک عروسکی این مشکل حل شود. پس از شخصیت های کارتونی استفاده کنید. شما نيز می توانيد به فرزندتان اجازه دهيد چندين مسواك در رنگ های مختلف داشته باشد تا در موقع مسواك زدن بتواند از ميان آن ها مسواك دلخواهش را انتخاب كند.
حال چه موقع نیاز است که کودک از فلوراید استفاده کند؟
حتی مقدار كمی فلورايد هم برای دندان های در حال رشد مفيد است. در واقع این ماه معدنی کمک می کند تا مینای دندان مقاوم تر و مستحکم تر شود. حتی از دندان در برابر اسید های غذا و فرسودگی و پوسیدگی دندان جلوگیری می کند. آب شهری اكثراً با فلورايد غنی شده است (با اداره آب شهرتان تماس بگيريد يا از دندانپزشک اطفال خود در اين مورد سؤال كنيد). اگر ميزان فلورايد كمتر از ميزان لازم است، با پزشک اطفال در مورد نياز به استفاده از مكمل فلورايد مشورت كنيد (مقدار توصيه شده برای كودكان زير 3 سال، 25 ميلی گرم در روز است). او می تواند مكمل فلورايد را به شكل قطره يا قرص های جويدني تجويز كند.
مقدار كم فلورايد برای دندان های كودكتان چيز خوبی است اما قورت دادن مقدار زيادی از آن در طول زمان می تواند به حالتی منجر شود كه فلوروسيس flurosis ناميده می شود. اين حالت می تواند موجب ايجاد لكههای سفيدی بر روی دندان ها به هنگام بزرگسالی شود. اگر در جايی زندگی می كنيد كه آب آن حاوی فلورايد است، كودكتان به احتمال زياد مقدار فراوانی فلورايد دريافت می كند. آب معدنی و آب ميوه نيز ممكن است حاوی فلورايد باشند، گر چه مقدار آن به ندرت بر روی بر چسب آن ها ذكر می شود. اما بیشترین توصیه ای که دندانپزشک اطفال دارد این است که تا زمانی که کودک دو ساله نشده است بهتر است از خمیردندان حاوی فلوراید استفاده نکند.