جراحی لثه در دندانپزشکی ترمیمی چگونه انجام می شود؟

به  گفته دندانپزشک در دندانپزشکی بدون درد، اطلاعات تنظیم شده از سوی انجمن دندانپزشکان ایالت متحده نشان می دهد که بیشتر وقت دندانپزشکان روی درمان های ترمیمی و پس از آن پروتز می گذارد. در سال 2000 میلادی، 35.7% وقت دندانپزشکان جهت کارهای ترمیمی و 19% برای درمان های پروتز صرف شد. اکثر کاربردهای لیزر در درمان های پروتز ثابت، متحرک و ایمپلنت انواع ژنژوکتومی های ساده است. در مورد اکثر جراحی های بافت نرم در دندانپزشکی اطفال و بسیاری از جراحی های کوچک داخل دهان که توسط دندانپزشکان عمومی صورت می گیرد نیز چنین است است. مزایای کاربرد لیزر به جای تیغ جراحی را می توان در موارد زیر خلاصه نمود :

1.قابلیت انجام جراحی بدون خونریزی در محیطی خشک

2.قابلیت استرلیزاسیون کامل و دائم در محل جراحی

3.کاهش خطر باکتریمی

4.کاهش ترومای مکانیکی

5.حداقل تورم و اسکار پس از جراحی

6.حداقل درد پس از جراحی

کاربرد لیزر در جراحی های بافت نرم مانند فرنکتومی و نیز در بیماران کودک و نوجوان به دلیل کاهش درد، خونریزی و تعداد ملاقات های اضافی پس از عمل توصیه شده است. در کودکان، کاهش احتمال خونریزی و راحتی پس از عمل از مزایای کاربرد است.لیزرهای بافت نرم را می توان در درمان زبان چسبیده، آشکار ساختن دندان برای کمک به رویش،  و درمان افزایش حجم لثه بر اثر مصرف دارو مورد استفاده قرار داد. تمام لیزرهای موجود در بازار علاوه بر برش و خارج کردن بافت های نرم، توانایی نابود ساختن باکتری های موجود در محل جراحی را نیز دارند.

جراحی لثه در دندانپزشکی ترمیمی با لیزر

کاهش ترومای مکانیکی، درد کمتر پس از عمل، تورم و اسکار کمتر را می توان در تمام طول موج های مورد استفاده مشاهده نمود. در مورد اکثر کارهای دندانپزشکی، انتخاب یک طول موج خاص بیشتر به سلیقه مصرف کننده بستگی دارد. تعدادی از جراحان کاربرد لیزر Co2 را به خاطر جذب بالای آن در آب و کم بودن میزان حرارت پخش شده ترجیح می دهند. گروهی دیگر از لیزر Nd:YAG به دلیل جذب در پیگمان های بافتی و عمق نفوذ بیشتر آن استفاده می کنند.

از سوی دیگر کوچک و قابل حمل بودن دستگاه عاملی جهت تمایل بیشتر به کاربرد لیزر دیود است. امروزه بسیاری از دندانپزشکان از لیزرهای خانواده اربیوم بهره می برند که دلیل آن جذب بالای آن در آب و عدم پخش حرارت در زمان کار است. در کل، حقیقت آن است که هر دندانپزشک آموزش دیده ای که اصول فیزیکی و روش گسیل انواع لیزر را بداند و مکانیسم جذب انرژی در بافت هدف و انساج مجاور را درک کند، می تواند از اکثر لیزرهای موجود استفاده درستی نماید.

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال