درمان دندان قروچه

اگر دندان قروچه زود تشخیص داده شود، می توان با یافتن علت اولیه و رفع آن، این مسأله را نیز درمان کرد اما اگر دیر شده باشد، دندان قروچه به صورت یک عادت در خواهد آمد و حالا باید آن را با روش های اصلاح عادتی، درمان کرد، و ما به درمان آن می پردازیم:

محافظ (گارد) دهانی: گارد دهانی، وسیله ای پلاستیکی است و توسط دندانپزشک ( دندانپزشک اطفال خوب در تهران ) ساخته می شود. این وسیله پلاستیکی روی دندان ها قرار می گیرد و از آن ها در مقابل سایش محافظت می کند. بیشتر موارد دندان قروچه توسط همین محافظ ها رفع می شود.

درمان دندان قروچه

بیوفیدبک: این دستگاه که در سال 2001 میلادی ساخته شد وسیله ای باتری دار است که روی سر قرار می گیرد و با حس کردن انقباض عضلات صورت هنگام دندان قروچه صدایی ایجاد می کند. این صدا از درجه های کمتر شروع می شود و به تدریج افزایش می یابد تا زمانی که دندان قروچه از بین برود.

تحریک حس چشایی: در این روش، بسته های ریزی را پر از ماده بی ضرر اما تلخ می کنند و آن را توسط وسیله ای شبیه دستگاه های ارتودنسی در میاندندان های عقب قرار می دهند.

بوتاکس: سم بوتولونیوم یا بوتاکس در اصل برای درمان لوچی (چپ چشمی) به کار می رفت اما، طی آزمایش ها، آثار آن در مورد چروک های اطراف چشم مشخص شد که اکنون هم استفاده های زیبایی زیادی دارد.

مکمل های غذایی: نظریه های متعددی است که مصرف بعضی مکمل ها را برای رفع دندان قروچه توصیه می کنند از جمله منیزیم و کلسیم.

بازسازی صدمه ها: دندان های صدمه دیده را می توان با روکش بازسازی کرد. البته برای محافظت از این روکش ها بهتر است یک گارد (محافظ) را در طول خواب روی دندان ها قرار داد.

کنترل و درمان اضطراب: یکی از علت های مهم در بروز دندان قروچه اضطراب است بنابراین یک راهکار درمانی مهم، کم کردن استرس و اضطراب قبل از خواب است.

راه های کمکی دیگر: گاهی شل کننده های عضلانی که توسط پزشکان تجویز می شوند می توانند مؤثر باشند. به علاوه بعضی تغییرات در رژیم غذایی و نحوه زندگی لازم است. مثلاً از خوردن و نوشیدن غذاهای حاوی کافئین و مصرف الکل و سیگار تا حد امکان خودداری شود. راهکار دیگر آن است که مداد یا خودکار را در دهان خود نگذارید و آن را فشار ندهید. حتی جویدن آدامس را هم کنار بگذارید چون همه ی این کارها به عضلات فک اجازه می دهند که به فشار دادن عادت کنند.در طول روز زبان را در میان دندان ها نیز قرار ندهید. 

منبع: مجله پیام سلامتی

مطالب مرتبط:

دندان قروچه در کودکان

درباره برفک دهان کودک بیشتر بدانیم

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال