دندان های دائمی : پیگیری و پیش آگهی

به گفته دندانپزشک ترمیمی با لیزر فاز اولیه درمان با یک دوره نظارت دنبال می شود.

درواقع به توصیه دندانپزشک ترمیمی با لیزر به علت تفاوت بافت دندانی درگیر، هر آسیب خاص پیش آگهی خاص خود را دارد. موارد تروما باید اغلب فراخوان شوند تا در اولین فرصت ممکن هرگونه عارضه یا مشکل شناسایی شده، در نتیجه صحیح ترین زمان مداخله صورت گیرد. فواصل زمانی معاینه مجدد بر اساس شدت تروما، نوع عارضه مورد انتظار و سن بیمار تعیین می شود. اغلب عوارض و مشکلات در سال اول تروما مشاهده می شوند. به هر حال معاینه و پیگیری دندان های دائمی باید تا زمانی ادامه یابد که تمام مشکلات به طور کامل درمان شوند، یا دندان دائمی از دست رفته یا خارج شده به طور مناسب جایگزین شود. برنامه زمانی زیر ممکن است به عنوان راهنمایی برای انواع تروما با عواقب متوسط تا شدید به کار گرفته شود. یک هفته، 3 هفته، 6 هفته، 8 هفته، 3، 6، و 12 ماه. پس از آن یکبار در سال برای 5 سال.

دندانپزشک ترمیمی درباره دندان های دائمی : پیگیری و پیش آگهی  چه می گوید

معاینه پیگیری بهتر است شامل تست حساسیت پالپی، دق و امتحان لقی و مشاهده رنگ دندان می باشد. رادیوگرافی ها باید با تمرکز بر شرایط رادیکولر و تغییرات داخل حفره پالپ بررسی شود.

پیش آگهی متعاقب ترک و شکستگی ساده تاج :

اگر صدمه به دندان با صدمات پریودنتال همراه نباشد، میزان مشکلات به طور قابل توجهی کم خواهد بود. دندان هایی بیشتر در خطر نکروز پالپ پس از شکستگی تاج هستند که شکستگی های عمیق و درمان نشده در گوشه ها دارند. برای تشخیص نکروز پالپ باید پاسخ منفی به تست الکتریکی پالپ همراه با سایر علایم کلینیکی و یا رادیوگرافیک وجود داشته باشد. در موارد ترک ها و شکستگی های تاجی ساده، التهاب یا تغییر رنگ خاکستری به عنوان علامت مشخص مرگ پالپی به شمار می رود. اغلب موارد نکروز پالپ را در عرض 3 ماه بعد از حادثه می توان تشخیص داد. برای درمان شکستگی های ساده تاج در دوران کودکی غالبا از کامپوزیت و باندیگ دندانی استفاده می شود. این روش معمولا فقط به عنوان راه حل نیمه دائمی ارائه می شود. در حالی که برای ترمیم نهایی با لامینت انله های پرسنلی ای ژاکت کردن معمولا تا رسیدن به سن بزرگسالی باید صبر کرد.

 

مطالب مرتبط :

کاربرد عملی لیزر در دندانپزشکی

کاربرد لیزر اربیوم در دندانپزشکی

لیزرهای کاربردی در دندانپزشکی اطفال کدامند ؟

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال