رژیم گیاهخواری چیست و آیا مفید است ؟

اگر می خواهید گياهخوار شويد بهتر است در مورد فوايد و يا ضررهای آن بيشتر اطلاعات داشته باشید. پزشک اطفال می گوید علاوه بر خودتان باید به تغذیه فرزند خود نیز دقت کنید تغذیه کودکان چگونه باید باشد اطفال چه برنامه تغذیه ای باید داشته باشند شما از چه مواد غذایی برای آن ها باید استفاده کنید ؟ استفاده از این رژیم احتیاجات غذائی اطفال، کودکان و بالغین را تأمین کرده و رشد عادی و نرمال را در پی خواهد داشت. همه کودکان باید منبع مطمئنی برای تأمین ویتامین B۱۲ داشته باشند و اگر کمتر در معرض خورشید قرار دارند باید غذاهای مکمل و غنی شده ویتامین D را مصرف کنند. استفاده از غذاهای غنی از کلسیم، آهن و روی نیز ضروری است.اطفال شیرخوار باید بعد از سن ۴ تا ۶ ماهگی مکمل های آهن مصرف کنند.

تعريف انواع گیاهخواری از نظر برخی متفاوت است، بعضيها گوشت و فرآورده هاي لبني نمي خورند، بعضيها از مصرف محصولات لبني و تخم مرغ اجتناب می كنند و بعضي نيمه گياهخوار هستند، يعني مرغ و غذاهاي دريايي و گاهي گوشت قرمز مصرف ميكنند.بی نظمی تغذیه ای در بین جوانان گیاه خوار بیشتر از عموم بالغین است، بنابراین باید عادات غذائی افراد جوانی که رژیم غذائی خود را با محدودیت زیاد انتخاب می کنند و کسانی که نشانه های اختلالات تغذیه ای را نشان می دهند کنترل شود.در هر حال باید توجه کنید كه رژیمگیاهخواری بيشتر مورد توجه جوانان است و اگر آنها گوشت را از رژيم غذايي خود حذف كنند و به جاي آن سيب زميني سرخ كرده ، چيپس و نوشابه را جايگزين كنند رژيم غذايي خوب و سالمی نخواهند داشت . البته مصرف زياد سبزيجات و انواع ميوه كه در رژيم غذايي گیاهخواری شايع است که به خاطر وجود انواع ويتامينها، مواد معدني، مواد ضدسرطان گياهي و فيبرهاي گياهي براي سلامتی خیلی مفید است.

حال این سوال پیش می آید که آیا رژیم گیاهخواری در بارداری مشکلاتی بوجود می آورد ؟رژیم های گیاه خواری برای همه مراحل زندگی از جمله دوران بارداری و شیردهی مناسب هستند. رژیم گیاهخواری مناسب ، نه تنها مشکلی در دوران بارداری برای مادر و جنین بوجود نمی‌آورد بلکه باعث سلامتی بیشتر هر دو بخصوص نوزاد می‌شود. به گفته پژوهشگران سوئدی، كودكانی كه مادران آن ها در دوران بارداری بیشتر از میوه‌ها و سبزیجات استفاده كرده‌اند، كمتر در طول عمر خود به دیابت مبتلا می‌شوند. به گفته محققان خطر بروز دیابت نوع اول در این كودكان بسیار كمتر است. پس بدون نگرانی‌ به یاد داشته باشید بطور کلی آنچه که برای شما خوب است برای جنین (فرزندتان) نیز خوب بوده و باعث سلامتی او می‌گردد.

البته توجه با این مساله نیز ضروری است کهگیاهخواری بدن را از كسب مواد مغذي اصلي و حياتي محروم ميكند. گياهخواران به دلیل اینکه از خوردن هر گونه محصولات حيواني پرهيز ميكنند، لذا به ميزان بسيار ناچيز از مواد مغذي موجود در غذاهاي گوشتي مانند كلسيم و ويتامين B12 بهره مند ميشوند. 

برنامه های تغذیه متعددی برای گیاهخواری وجود دارند که می توانند نیازهای غذائی گیاه خواران را تأمین کنند:

ـ غذاهای متنوعی که شامل همه دانه ها، حبوبات، میوه ها، سبزیجات، مغزها و در صورت تمایل محصولات لبنی را شامل می شود.

ـ مصرف غذاهای کامل و اصلاح نشده و مصرف غذاهای بسیار شیرین و پرچرب

ـ انواع مختلفی از سبزیجات و میوه ها

ـ استفاده از غذاهای لبنی البته نوع کم چربی آنها .( پنیرها و سایر محصولات لبنی پرچربی باید محدود شود زیرا دارای چربی اشباع می باشند و مصرف مکرر آنها جایگزین غذاهای گیاهی می شود. )

ـمحدود کردن مصرف چربی در کودکان زیر ۲ سال . برای کودکان بزرگ تر بعضی از غذاهائی که چربی غیراشباع بیشتری دارند (مثل مغزها، دانه ها، روغن مغزها، آووکادو و روغن های گیاهی) به تأمین انرژی و موادمغذی مورد نیاز کمک می کند.

بیشتر بدانید :

پزشک اطفال درباره درد قفسه سینه می گوید

پزشک اطفال و درمان کم خونی

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال