زردی در کودکان
پزشک اطفال درباره بیماری زردی می گوید که در بیماری زردی ، پوست و سفیده چشم به دلیل انباشتگی رنگدانهای زردرنگ به نام «بیلی روبین» در پوست و غشای مخاطی به سمت زرد شدن میگراید.
پزشک اطفال می گوید که زردی علل متعددی دارد. بسیاری از ما میدانیم که عفونت کبد مانند هپاتیت باعث زردی میشود اما در نوزادان دلایل دیگری هم وجود دارد؛ بنابراین به زردی نوزادان، زردی فیزیولوژیکی گفته میشود.
تقریباً ۶۰ درصد نوزادانی که دوره ۹ ماهه جنینی را سپری کردهاند و ۸۰ درصد نوزادان زودرس در هفته اول زندگی دچار زردی میشوند؛ در اغلب موارد بیماری نهفتهای در کار نیست و این زردی فیزیولوژیکی بیضرر است.
دلیل شایع بودن زردی این است که کبد در حال رشد نوزاد قادر به دفع بیلی روبین از خون نیست و میزان زیاد بیلی روبین قبل از دفع، جذب روده میشود.
علت بروز زردی:
دررابطه با زردی علاوه بر دلایلی که در بالا اشاره کردیم، علل دیگری هم دخالت دارند شامل :
– نوزاد زودرس
– آسیب دیدگی هنگام زایمان
– وزن پایین هنگام به دنیا آمدن
– سفالوهماتوما (Cephalhaematoma) که ورم در قسمت جمجمه است و چند روز طول میکشد تا خوب شود.
ناسازگاری گروه خونی مادر و نوزاد. بیماری روساسیا که به علت منفی بودن گروه خونی مادر و مثبت بودن گروه خونی نوزاد به وجود میآید. در صورت حساس شدن بدن مادر و تولید آنتی بادی، احتمال عبور این آنتی بادیها از طریق جفت و شکسته شدن سریعتر گلبولهای خون نوزاد وجود دارد که احتمال زردی را افزایش میدهد.
درمان زردی با يك نسخه گیاهی
با مصرف یک سری نسخه های گیاهی هم می توان این بیماری را از نوزاد دور کرد :
• مصرف دو گیاه دارویی ترنجبین و شیرخشت یکی از بهترین نسخههای گیاهی برای درمان زردی در نوزادان است. به شرط آنکه مصرف این گیاهان با مشاوره متخصص و یا درمانگر طب سنتی باشد.
• حمام درمانی با عصاره یا جوشانده گیاه دارویی گل بنفشه و گل ختمی نیز یکی دیگر از روشهای درمان زردی است که میتواند به تنهایی و یا در کنار دیگر شیوههای درمانی مورد استفاده قرار گیرد. در این شیوه کافی است نوزاد را با جوشانده این گیاهان حمام کنید.
• رژیم درمانی و اصلاح برنامه غذایی مادران شیرده و افزودن ادویهها و گیاهان دارویی با طبع خنک نیز یکی دیگر از شیوههای درمان زردی نوزادان است. مادران با تغییر رژیم غذایی خود با نظارت درمانگر طب سنتی میتوانند داروی مورد نیاز نوزادشان را از طریق شیر به نوزاد خود منتقل کنند.
خودسرانه گیاه درمانی نکنید
همانطور که مصرف بسیاری از قرصها و داروهای شیمیایی با عوارض جانبی همراه است، مصرف برخی از گیاهان دارویی نیز با عوارض جانبی همراه است. بنابراین پیشنهاد من این است که برای مصرف این گیاهان حتما با درمانگر یا متخصص طب سنتی مشاوره کنید تا از بروز تداخل دارویی پیشگیری کنید. و با عوارض احتمالی گیاهان دارویی نظیر ترنجبین و شیرخشت نیز آشنا شوید. چرا که این گیاهان دارویی اگر چه به درمان زردی کمک میکنند اما ممکن است موجب بروز اسهال و دلپیچه در برخی از نوزادان شود. در صورتی که والدین با مشاوره متصص طب سنتی و تحت نظر او این کار را انجام دهند می توانند این مسئله را کنترل کرده و میزان آن را در نوزادشان به حداقل برسانند.