يک متخصص کودکان و نوزادان، حفظ و سلامت دندانهاي شيري را در تغذيه، تکلم و رشد کودکان بسيار مهم دانست و گفت: تخريب، پوسيدگي و شکستگي دندانهاي شيري موجب ميشود که فضاي فک براي رشد دندانهاي دائمي کاهش يافته و در نتيجه دندانهاي دائمي با توجه به فضاي کم، مشکلات زيبايي را در کودکان ايجاد ميکنند.
از دست دادن دندانهاي شيري به دليل تخريب، پوسيدگي و شکستگي، علاوه بر کاهش فضاي فک جهت رشد دندانهاي دائمي که مشکلات زيبايي کودکان را در پي دارد، منجر ميشود که دندانهاي دائمي نيز دچار لک و تخريب زودرس شوند.
کودکاني که از شيشه شير استفاده ميکنند، دچار پوسيدگي زودرس دندانهاي شيري ميشوند، استفاده از شيشه شير در کودکان به خصوص در هنگام خواب موجب ميشود که آن دسته از دندانهاي شيري که با شيشه شير همجوار هستند، به علت وجود قند و مواد کربوهيدرات شير، زودتر از ساير دندانها دچار تخريب و پوسيدگي شوند.
مادران سعي کنند که از ظروف ديگر غذاخوري مانند فنجان و قاشق براي دادن شير و ساير مايعات به کودکان استفاده کنند.
حفظ و مراقبت از دندانهاي شيري از همان زمان جوانه زدن اولين دندان در دوران شيرخوارگي لحاظ شود، مادران ميتوانند از مسواکهاي مخصوص اين دوران و يا با استفاده از يک پارچه لطيف، دندانهاي نوزادان را پس از شيردهي تميز کنند.
6 تا 8 ماهگي را زمان دندان درآوردن بسياري از شيرخواران است، البته گاهي هم اتفاق ميافتد که نوزادي با دندان متولد شود و يا اينکه تا پايان 11 ماهگي نيز حتي جوانه زدن دندان به طول انجامد، بدون اينکه مشکلي در اين رابطه وجود داشته باشد.
تاخير در دندان درآوردن کودکان ميتواند علل متفاوتي داشته باشد، گاها مقايسه نوزادان و شرايط آنها موجب ايجاد نگراني ميشود اما با توجه به شرايط فيزيولوژيک شيرخواران، توصيه اين است که نوزادان با يکديگر مقايسه نشوند. بهتر است که با پزشک در اين باره مشورتهاي لازم صورت گيرد.
فقر شديد مواد معدني مادر در دوران بارداري را از علل اصلي دير دندان درآوردن شيرخواران عنوان و ابراز کرد: تنوع غذايي و استفاده از ميوه و سبزيجات، شير و لبنيات و مواد پروتيئني در دوران بارداري و شيردهي براي سلامت کودکان بسيار موثر و حياتي است و در مقابل استفاده از نوشابههاي گازدار، افزودنيهاي مجاز خوراکي و برخي تنقلات سلامت مادران و کودکان را تهديد ميکند.
در مواقعي نيز تاخير در دندان درآوردن کودکان ميتواند به علت ساير بيماريها مانند کمکاري غده تيروئيد، کمبود کلسيم يا کمبود ويتامين D باشد.
تب خفيف، ترشح بزاق دهان، اسهال خفيف و بردن اشياء سفت به سمت دهان را از علائم دندان درآوردن کودکان است، بي قراري، اختلالات خواب، خارش لثه، ناآرامي و ابراز ناراحتي از ديگر علائم اين دوران است که گاهي به دليل اشتباهات رايج در بين خانوادهها از مواد بيحس کننده مانند ليدوکايين براي آرام کردن خارش و درد لثهها استفاده ميشود.
استفاده از هيچ دارو و يا مسکني در اين دوران توصيه نميشود، تحمل اين شرايط براي کودکان خارج از تحمل آنها نيست و در صورت لزوم بايد از مسکنهايي که پزشک تجويز ميکند، استفاده کرد.
استفاده از لواشک و شکلات تهديدي براي سلامت دندانهاي کودکان است، اين مواد به علت خاصيت چسبندگي موجب تسريع روند از دست دادن دندانهاي شيري ميشود.
فلوراید درمانی یا همان فلورایدتراپی یک درمان دندانپزشکی است که در آن…
چرا بچه ها نباید نوشابه بخورند؟ جالب است بدانید علاوه بر…
عادات اشتباهی که موجب خرابی دندانها میشوند : شاید همه ما عادت…
فواید دندانپزشکی کودکان : پدودنتیکس شاخه ای از دندانپزشکی کودکان است که…
تا زمانی که بتوانید به دندانپزشک خود مراجعه کنید، برخی درمانهای خانگی…
یک لبخند زیبا چیزهای زیادی در مورد یک شخص می گوید. حتی…