مراقبت از دندان پر کرده جدید
موضوع امروز، به گفته دنداپزشک اطفال خوب در تهران، دکتر رکنی، درباره مراقبت از دندان های پرکرده جدید می باشد.
بررسی های انجام شده روی این موضوع طبق گفته های دندانپزشک اطفال خوب می باشد که در زیر به شرح آن می پردازیم.
با توجه به این که پیشگیری بهتر از درمان است و با در نظر گرفتن بهداشت و سلامت دهان و دندان می توان دندان هایی سالم داشت، باز هم ممکن است در شرایطی بیماری های دهان و دندان سراغ انسان بیاید.
پنج راه حل می باشد جهت نگهداری از دندان پرشده می باشد که به ترتیب، طبق نظر دندانپزشک اطفال در زیر ادامه می دهیم :
راه اول : بدانید که چه نوع پرکردنی می خواهید انجام دهید. انواع مختلفی از پرکردن ها می باشد زمان زیادی طول می کشد تا آماده شوند و مراقبت های ویژه می خواهند. اینجا چند نوع از آن ها را نام می بریم:
- پرکردن با آمالگم(که آن ها نقره هستند) که حداقل 24 ساعت طول می کشند تا انجام شوند. ممکن است در ابتدای گذاشتن نیاز به تغییر شکل داشته باشند. که به طور میانگین تا 12 سال می مانند.
- یون شیشه ای که در سه ساعت اول شروع به سفت شدن می کنند، اما 48 ساعت طول می کشد تا به نظر کاملا سفت شده باشند. حتی بعد، یک هفته نیاز است تا دوباره محکم تر شوند.
- مواد مرکب(پر کردن با مواد سفید) که 24 تا 48 ساعت طول می کشد. این مواد پرکننده حدود 5 سال می مانند، البته بستگی به مراقبت از آن دارد. هم چنین در معرض رنگ پذیری هم می باشند، اما وقتی جدید هستند به نظر طبیعی می رسند.
راه دوم : هیچ چیزی نخورید و یا نیاشامید تا زمانی که بی حسی از بین برود. این بهترین راه برای در امان بودن از هر چیزی است. اگر می خواهید غذاهای گرم و سرد و یا نوشیدنی ها، غذاهایی که تیز، سفت، ترد و یا چسبنده هستند، بهتر است از خوردن آن ها شدیدا دوری کنید. با دندانپزشک خود صحبت کنید که چه چیز خاصی مناسب شماست که بتوانید با این شرایط بخورید.
- توصیه می شود که مقداری ابوپروفن میل کنید (موترین یا ادویل، 1 یا 2 عدد هر 4 تا 6 ساعت اگر نیاز بود) قبل از اینکه بی حس کننده از بین رفته باشد. این دارو به هر درد یا تورمی که در اثر تزریق داروی بی حسی به وجود آمده است کمک خواهد کرد.
راه سوم : حواستان به درجه غذا و نوشیدنی ها باشد. اگر داروی بی حسی برای پرکردن دندانتان زده شد، پس مطمئن شوید که هیچ چیز داغی نمی خورید یا نمی نوشید تا زمانی که تاثیر دارو از بین برود. شانس سوختن لب ها، دهان و یا زبان بالا هستند اگر دهان بی حس است. کودکان یا لپ خود را گاز می گیرند یا اشتباها می جوند درست زمانی که اثر دارو هنوز پابرجاست.
- درجات گرم و سرد باعث می شود مواد داخل دندان خرد شوند. این تغییرات در شکل مواد تاثیر می گذارد و هم چنین روی قدرت مواد هم تاثیر دارد.
راه چهارم : با قسمت دیگر دهانتان بجوید. آخرین چیزی که می خواهید پر کردن دندان به خاطر شکستن است. مواد پرکننده شامل یکسری پروسه ها هم می باشد حتی زمانی احساس کنید تمام شده است. زمانی که غذا را می جوید، مثلا چیپس و غیره، باعث فشار روی مواد می شود. در کل، بهتر است تا از جویدن روی این قسمت پرهیز کنید تا زمانی که مواد داخل دندان تازه است.
راه پنجم : از خوردن غذاهای سفت و یا چسبنده پرهیز کنید. سعی کنید از آن غذاها پرهیز کنید زیرا می تواند باعث مشکلاتی در مواد داخل دندان ایجاد کند. جویدن غذاهای سفت مواد داخل دندان را می شکند – مواد پرکردنی به سختی دندان شما نیستند. همان طور برای غذاهای چسبنده، که به سطح دندان های پر شده به مدت طولانی می چسبند و هم چنین دندان را حساس تر می کنند که می تواند مسبب تولید حفره های عمیق روی دندان باشد.