مهمترین عامل پوسیدگی دندان در کودکان کشف شد
درصد بالايي از پوسيدگيهاي دنداني کودکان ناشي از شير دادن به کودک، هنگام شب است.
بيشتر مادران در طول شب به دفعات مکرر و يا با هر بار بيدار شدن کودک به او شير مي دهند غافل از اين که همين شير شبانه بيشترين تاثير را در پوسيدگي دندانها دارد.
براي پيشگيري از پوسيدگي دندانهاي کودک بعد از يکسالگي بايد شير شب بصورت کنترل شده و نه به دلخواه کودک باشد.
يکي از عادتهاي غلط در برخي مادران اين است که قاشق و يا پستانک کودک را قبل از اين که در دهان کودک بگذارند به منظور تميز کردن، اول آن را داخل دهان خود مي گذارند.
همزمان با رويش دندانها، ميکروبهاي پوسيدگي زا وارد دهان شده و شروع به فعاليت ميکنند که اين عادت غلط برخي مادران باعث ميشود اين ميکروبهاي پوسيدگي زا زودتر وارد دهان کودک شوند و به همان نسبت پوسيدگيهاي دندان را در کودک افزايش مي دهند.
با اشاره به اين که يکي ديگر از باورهاي غلط در اين زمينه اين است که گفته ميشود عمر دندانهاي شيري تا هفت سالگي است، می توان گفت: اين تصور باعث شده است تا در حفظ و بهداشت دندانهاي شيري سهل انگاري شود.
حدود 70 درصد از ناهنجاريهاي دنداني در سنين بالا، ناشي از کم توجهي به دندانهاي شيري و زود از دست دادن اين دندانها است. زود از دست دادن دندانهاي شيري که بايد تا سن 10 تا 12 سالگي حفظ شوند موجب پرشدن فضاي خالي آنها توسط دندانهاي مجاورميشود که اين مشکل باعث ميشود تا جايي براي رويش دندانهاي دائمي وجود نداشته و ناهنجاريهاي دنداني و فکي به وجود ميآيد.
افتادن دندانهاي شيري از شش و هفت سالگي آغاز و تا سن 10 تا 12سالگي ادامه مييابد.
براي پيشگيري از مشکلات دنداني کودکان با رويش اولين دندان يعني از حدود 6 ماهگي بايد کودک را به دندانپزشک نشان داد و اين روند بايد بطور متناوب يعني هر 6 ماه يکبار ادامه بايد.