موضوعات در فیزیولوژی کودکان از نظر دندانپزشک اطفال

درمان کودکان چالش های ویژه ای را در مراقبت سلامت حرفه ای نشان می دهد. بدن یک کودک نوع کوچک شده ارگان های یک فرد بالغ نیست. فیزیولوژی و آناتومی کودک به طور مشخصی با بزرگسالان تفاوت دارد. دندانپزشک اطفال باید این تفاوت ها را در زمان انتخاب درمان برای کودکان، به خصوص وقتی که درمان شامل دارو درمانی باشد در نظر بگیرند. مسیر و میزان تجویز دارو، دوزاژ، شروع و مدت اثر و امکان مسمومیت، همگی تحت تاثیر فیزیولوژی خاص دوران کودکی قرار می گیرند.

در این مطلب اصول پایه فیزیولوژی کودکان ـ شامل ویژگی های فارماکوکینتیک کودک ـ و آناتومی آن ها را مرور می کنیم. همچنین کاربردهای کلینیکی برای دندانپزشک اطفال را بیان می کنیم.

 

موضوعات در فیزیولوژی کودکان از نظر دندانپزشک اطفال

سیستم تنفسی :

آناتومی

چندین ویژگی آناتومیک سیستم تنفسی کودکان، آن ها را مستعد به انسداد و کلاپس راه های هوایی بزرگ و کوچک می کند. سیستم نفسی فوقانی کودک در چندین ناحیه مستعد انسداد است. راه عبور باریک بینی، نامتناسب بودن حفره دهانی /زبان و کاهش قطر راه هوایی ویژگی هایی هستند که نوزادان و کودکان جوان را مستعد به انسداد ناقص یا کامل راه هوایی فوقانی می کنند. خطر بیشتر ممکن است به علت پروسه های درمانی معمول ایجاد شود؛ رابردمی که به طور محکم روی سوراخ های بینی قرار گرفته، پک های دهانی که حفره دهان را به پایین می فشارند یا یک رتراکتوری که زبان را به سمت عقب جابجا می کند. همگی ممکن است احتمال انسداد راه فوقانی را افزایش دهند. ترشحات و ادم همراه عفونت تنفسی فوقانی نیز می تواند راه هوایی کودکان را دچار نقصان کند. بنابراین این حالت باید برای کودکان با بیماری حاد که می خواهند پروسه های انتخابی را انجام دهند در نظر گرفته شود. برونکواسپاسم، لارنگواسپاسم، ادم زیرزبانی حاد با استریدور، هیپوکسی حین و بعد از عمل، آتلکتازی، خروسک پس از برداشتن لوله انتوباسیون از جمله مشکلاتی هستند که بعد از جراحی کودک مبتلا به عفونت تنفسی فوقانی تحت بیهوشی گزارش شده اند، به خصوص اگر لوله گذاری انجام شده باشد. در گذشته بیشتر کلینیسین ها پیشنهاد می کردندکه پروسه های انتخابی تا زمانی که کودک به مدت یک هفته بدون علامت باشد به تعویق افتند. اگرچه در مورد اندیکاسیون های به تعویق انداختن یک پروسه انتخابی بدون لوله گذاری اندوتراکئال توافق وجود ندارد، اما مقالات پیشنهاد می کنند که علائم و نشانه های درگیری دستگاه تنفسی تحتانی مانند تب 38درجه یا بالاتر، بی حالی یا خواب آلودگی، سرفه خلط آور، خس خس یا تاکی پنه، به علاوه سابقه آسم به طور شایع تری با مرگ و میر مرتبط با بیهوشی همراه هستند.

مطالب مرتبط :

به گفته دندانپزشک تاریخچه پزشکی چه گزینه هایی دارد؟

معاینات دهانی توسط دندانپزشک شامل چه مواردی است؟

ارزیابی و درجه بندی شدن ضایعات پوسیده به گفته دندانپزشک

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال