نظر دندانپزشک درباره دندان قروچه

اگر فرزند شما صبح‌ها با سردرد یا دندان درد یا درد فک بیدار می‌شود احتمالا در طول شب مشغول دندان قروچه بوده‌ است. دندانپزشک اطفال معتقد است حدود ۲۰ درصد افراد حین خواب دندان‌ها را روی هم فشار می‌دهند یا روی هم می‌سایند. در مورد علت این مشکل نظرهای گوناگونی وجود دارد اما هنوز علت قطعی آن یا درمانی برایش پیدا نشده است. معمولا خود کودک از این مشکل اطلاع ندارد و والدین متوجه موضوع می شوند. دندان قروچه علامت مشخصی ندارد اما ممکن است فشار دندان‌ها آنقدر زیاد باشد که بر سطح دندان اثر گذاشته و مینای دندان را از بین ببرد. و از بین رفتن مینای دندان باعث حساسیت دندانی، ترک خوردن دندان و حتی شکستگی دندان می‌شود.

طبق نظر دکتر رکنی متخصص دندانپزشک اطفال و دندانپزشک اطفال خوب در تهران

 تشخیص به موقع این مشکل در کودکان بسیار مهم است. زیرا با تشخیص سریع و از بین بردن عامل ایجاد کننده این مشکل می‎توان قبل از این که دندان قروچه به شکل یک عادت برای فرزند شما دربیاید آن را از بین برد.   اگر فرزند شما دندان‌هایش را به هم می‌ساید، او را نزد دندانپزشک اطفال یا پزشک اطفال ببرید تا از سلامت دندان‌هایش مطمئن شوید. دقت کنید که کودکتان به مقدار کافی آب بنوشد، زیرا کم آبی بدن یکی از موارد بوجود آورنده این مشکل است. دندانپزشک وسیله‌ای مخصوص به نام محافظ دهان یا گارد دهانی به کودک می‌دهد که موقع خواب مانع سایش دندان‌ها به هم شود. اگر استرس و ترس باعث ایجاد دندان‌ قروچه است، باید کودک را نزد مشاور یا روانپزشک ببرید تا استرس و اضطراب او را کاهش دهد.

چرا دندان های شیری مهم هستند؟

نظر دندانپزشک اطفال درباره دندان قروچه

به دلیل آنکه دندان قروچه اغلب در خواب رخ می‌دهد، بیشتر والدین متوجه آن نمی‌شوند، اما سردرد مداوم یا آرواره (فک) زخمی نشان دهنده‌ی دندان‌قروچه است. اگر چه دندان‌قروچه می تواند در اثر استرس یا اضطراب باشد، ولی ممکن است به علت کج بودن دندان، نبودن دندان و دندان اضافی به وجود آید.

 

انواع دندان قروچه:

نوع اولیه دندان قروچه زمانی که علت پزشکی مشخصی برای آن از نظر دندانپزشک وجود ندارد. و نوع ثانویه زمانی که با اختلالاتی مثل اختلالات روانی، اضطراب و افسردگی، مصرف داروها مانند داروهای ضد افسردگی، بعضی بیماری‌ها مانند پارکینسون یا آپنه تنفسی (اختلال تنفس در هنگام خواب) همراه است. در نوع ثانویه معمولا با درمان اختلال زمینه‌ای مشکل دندان قروچه هم حل می‌شود. البته در بعضی موارد این موضوع به عادت تبدیل می‌شود که در این حالت بعد از درمان هم عادت از بین نخواهد رفت. 

دندان قروچه موجب شکستگی، شل شدن و افتادن دندان و پوسیدگی دندان می‌شود. علاوه بر این باعث کاهش شنوایی، مشکلات فک و مفاصل و عضلات صورت و حتی تغییر شکل ظاهری صورت می‌گردد. حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد کودکان دندان قروچه دارند. دندان قروچه در کودکان اغلب در ۲ دوره زمانی،‌ رویش دندان‌های شیری و رویش دندان‌های دائمی بیشتر دیده می‌شود و اغلب کودکان بعد از این دوره عادت دندان قروچه را از دست می‌دهند. در مورد علت دندان قروچه کودکان عواملی مانند تنفس با دهان، بزرگی لوزه‌ها،‌ ابتلا به بیماری‌ها، سوء تغذیه،‌ آلرژی، اختلالات غدد و عوامل روانی مانند اضطراب می‌توانند تاثیر گذار باشند.

 

 

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال