لوزه ها در بدن کودکان مشکلاتی به وجود می آورد که در بعضی مواقع والدین به سرعت رضایت دارند که لوزه های کودک خود را عمل کنند هر چند که عمل برداشتن لوزه، شایعترین عمل جراحی کودکان است. اما لازم است ابتدا طبق گفته ی پزشک اطفال در مورد لوزه ها بیشتر بدانید:
باید دانست دلیلی که برخی از والدین به راحتی عمل لوزه را قبول می کنند چیست؟ علت آن مشکلاتی است که برای کودک به وجود می آورد این مشکلات شامل: عفونت مکرر لوزهها بیش تر از پنج یا شش بار در سال، خرخر، تنفس دهانی و بوی بد دهان، افت شنوایی، وزن نگرفتن به مقدار کافی، تغییرات فک و…، با وجود چنین مشکلاتی تعدادی از کودکان لوزه ی خود را عمل می کنند.
در مورد نقش لوزه ها بیشتر بدانیم:
پزشک اطفال می گوید لوزه سوم یکی از قسمت های سیستم لنفاوی بدن است که جزو سیستم دفاعی محسوب می شود و محل قرارگیری آن در ناحیه پشت بینی است؛ جایی که آن را به عنوان حلق بینی نامگذاری می کنیم و در معاینه معمولی قابل رویت نیست. بزرگ شدن لوزه در کودکان 3 تا 6 سال بسیار شایع می باشد به طوری که برخی آن را جدی نمی گیرند و حتی با تشخیص پزشک اطفال به عمل لوزه، رضایت به عمل لوزه نمی دهند و معتقد بر این هستند که کودک زمانی که بزرگ شود لوزه های او نیز بهبود پیدا می کند.
گاهی والدین شاهد خرخر کردن کودک خود و گاهی نیز شاهد این هستند که کودک از راه دهان نفس می کشد، دیدن این که کودک از دهان تنفس می کند خود امری غیر طبیعی است، و باید به پزشک اطفال مراجعه شود، پزشک متخصص باید تمرکز لازم و کافی برای عمل لوزه را داشته باشد زیرا زمانی که تشخیص عمل لوزه داده شد، اگر پزشک تسلط کافی نداشته باشد باعث آسیب دیدن یکی از عروق گردنی میشود که در مجاورت لوزهها قرار گرفته است و نتیجه آسیب به این رگ، بروز خون ریزی بعد از عمل خواهد بود.
مراقبت های بعد از عمل لوزه
سرد نگه داشتن ناحیه جراحی شده و استفاده از مواد سردی مثل بستنی
استراحت بیمار در مکانی نسبتاً خنک
مراقبتهای تاخیری:
مصرف غذاهای سرد
عدم استفاده از خوراکیهای ترش و ادویهدار
استراحت در هوای معتدل و بهنسبت مرطوب
اگر کودک از قبل از عمل دچار عفونت می شده مرحله ی بعد از عمل برایش مشکل تر خواهد بود. برای فرم گرفتن عضلات چپ بستر لوزه به این کودکان توصیه می شود از تخلیه آب دهانشان خودداری کرده و بلع مکرر انجام دهند.
مطالب مرتبط: