اطلاعات و دستورات برای والدین به توصیه دندانپزشک ترمیمی با لیزر
تماس تلفنی اورژانسی :
تشخیص آسیب های تروماتیک به دندان های شیری به گفته و تشخیص دندانپزشک ترمیمی با لیزر هرگز نباید تنها بر اساس اطلاعات گرفته شده از والدین از طریق تلفن باشد. اما گاهی والدین در تماسشان آسیب وارده به دندان شیری کودکشان را بیان می کنند و در مورد این که چقدر آسیب اورژانسی است تا کودک را به مطب بیاورند سوال می پرسند. نگرانی های عمده دندانپزشک، احتمال آسیب به دندان دائمی در مورد اینتروژن و احتمال آسپیراسیون در مورد Avulsion است. بنابراین اگر آسیب جدی به نظر برسد، کودک باید هرچه سریعتر دیده شود. درمان دیگر وضعیت ها می تواند تا روز بعد بدون خطری برای پیش آگهی به تعویق افتد.
اطلاعات و دستوراتی که در جلسه اورژانس فراهم می گردد
والدین باید در مورد مشکلات احتمالی آسیب، پیش آگهی آسیب و احتمال آسیب به دندان دائمی جانشین، آگاهی یابند. هدف از دستورات به والدین، پیشگیری از مشکلات بعدی(به عنوان مثال عفونت PDL و نکروز پالپ) متعاقب صدمات به دندان های شیری و شناسایی چنین مشکلاتی تا حد امکان سریع می باشد. شناسایی زودهنگام درمان مناسب را فراهم می کند که می تواند از آسیب بیشتر به دندان شیری آسیب دیده یا دندان دائمی جانشین جلوگیری کند.
در موارد آسیب های جابجایی به والدین باید دستوراتی صریح در مورد بهدات دهان کودکشان داده شود. تمیز کردن و حذق کامل پلاک در سرتاسر دندان های آسیب دیده بسیار مهم است. کاربرد یک داروی ضد میکروبی نظیر کلرهگزیدین گلوکونات 0.2درصد برای لثه های صدمه دیده می تواند شانس ترمیم را افزایش دهد. به دلیل اینکه کودکان پیش از مدرسه ممکن است در حال شستشوی دهان، این محلول ها را ببلعند استفاده از اپلیکاتورهای با نوک پنبه ای آغشته به این محلول ها و کاربرد آرام آن ها در شیار دندان های آسیب دیده توصیه می شود. این کار باید چندین بار در روز به خصوص بعد از وعده های غذایی به مدت 7 روز تکرار شود. زیرا در این مدت توقع داریم که فیبرهای لثه ای ترمیم یابند.
کودک باید به منظور اجتناب از نیروهای شدید به دندان و ایجاد ثبات وضعیت آن ها چندین روز رژیم غذایی نرم استفاده کند. آنتی بیوتیک ها تنها در موارد جابجایی شدید دندان و آسیب زیاد به بافت های نرم دهان ضروری هستند.
زمانبندی معاینات پیگیری بر اساس نوع آسیب وارده است. عواقب پاتولوژیک نظیر نکروز پالپ و تحلیل التهابی ریشه می توانند اغلب در ماه اول به طور رادیوگرافی مشخص شوند. به والدین باید گفته شود در صورت مشاهده هر گونه پسرفت وضعیت دندان آسیب دیده نظیر قرمزی، تورم، بروز فیستول در لثه بالای دندان آسیب دیده و در مورد تغییر رنگ، افزایش لقی یا حساسیت دندان، کودک را زودتر به مطب بیاورند.
مطالب مرتبط :
درمان شکستگی های ریشه دندان توسط دندانپزشک ترمیمی
- آسیب های تروماتیک, آسیب های دندانی, پزشک اطفال, توصیه دندانپزشک اطفال به والدین, درمان آسیب های تروماتیک دندان, درمان کانال ریشه, دندانپزشک اطفال خوب, دندانپزشک ترمیمی, دندانپزشک ترمیمی با لیزر, دندانپزشک کودکان, دندانپزشکی اطفال, دندانپزشکی اطفال با سدیشن, دندانپزشکی اطفال بدون بیهوشی, دندانپزشکی بدون درد, شکستگی دندان, صدمات دندانی