واکسن های توصیه شده

واکسن های توصیه شده

حتما می دانید که بسیاری از بیماری هایی که کودکان به آن ها دچار می شوند را نباید نادیده گرفت، و اینکه بیماری هایی وجود دارند که واکسن های مربوط به خودشان را دارند و خانواده ها در این مورد نباید کوتاهی کنند و در سن مناسب آن واکسن ها را به کودک تزریق کنند.

با مراجعه به پزشک اطفال و نظر او در کارت واکسن، واکسن های توصیه شده ذکر می شود که در ادامه یکسری از آن ها را برای شما بیان کرده ایم.

واکسن های توصیه شده

واکسن های توصیه شده

مهم ترین بیماری هایی که سالانه جان تعداد بسیاری از کودکان را می گیرد، سل، سرخک، سیاه سرفه، کزاز، دیفتری و هپاتیت «ب» می باشد که با ذکر واکسن های زیر همه کودکان باید در مقابل این بیماری ها واکسینه شوند.

تمام مراکز بهداشتی درمانی کشور برای انجام این گونه واکسیناسیون آماده هستند و حتی این کار به صورت رایگان صورت می گیرد.
با هر مرتبه مراجعه و انجام واکسیناسیون پشت کارت واکسن کودک که نام واکسن ذکر شده است، نام آن علامت خواهد خورد. زمان بندی واکسیناسیون کودکان به شرح زیر است :

– بدو تولد: ب ث ژ، قطره فلج اطفال، هپاتیت ب
– دو ماهگی: ثلاث، قطره فلج اطفال، هپاتیت ب
– چهار ماهگی: ثلاث، قطره فلج اطفال
– شش ماهگی: ثلاث، قطره فلج اطفال، هپاتیت ب
– یک سالگی: ام ام آر (سرخک، اوریون و سرخجه)
– هجده ماهگی: ثلاث، قطره فلج اطفال، ام ام آر
– شش سالگی: ثلاث، قطره فلج اطفال

آیا در مورد این واکست ها اطلاعی دارید؟
– واکسن ب ث ژ: این واکسن با استفاده از باکتری ضعیف شده سل، علیه این بیماری ساخته شده است که به صورت زیرپوستی در بالای بازوی نوزاد در بدو تولد تزریق می شود.

– واکسن ثلاث یا سه گانه (دیفتری، کزاز، سیاه سرفه): این واکسن با استفاده از باکتری کشته شده سیاه سرفه و سموم باکتری های دیفتری و کزاز ساخته می شود. دیفتری، کزاز و سیاه سرفه بیماری های خطرناکی هستند که می توانند موجب مرگ یا عوارض شدید شوند.

– قطره فلج اطفال خوراکی: فلج اطفال یک بیماری حاد ویروسی است که می تواند منجر به فلج دائمی گروهی از عضلات بدن شود.

– واکسن ام ام آر یا MMR (سرخک، سرخجه، اوریون): این واکسن از ویروس ضعیف شده این بیماری ها تهیه می شود. علایم بیماری سرخک عبارت است از تب بالا و چند روزه همراه با آب ریزش بینی، التهاب ملتحمه چشم و جوش هایی که بعد از شروع تب ظاهر می شود.

– واکسن هپاتیت ب: بیماری هپاتیت B ( که از طریق خون یا مادر به جنین و ارتباط جنسی) منتقل می شود، در برنامه واکسیناسیون قرار دارد. از جمله عوارض تزریق واکسن می توان به درد، قرمزی، سردرد و کسالت اشاره کرد.

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال