پزشک اطفال درباره درد قفسه سینه می گوید

پزشک اطفال درباره درد قفسه سینه می گوید

پزشک اطفال امروز در این پست که می خواهیم به آن بپردازیم موضوع درد قفسه سینه را بیان می کند که در ادامه آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

پزشک اطفال درباره درد قفسه سینه می گوید که حتما باید درد آن را جدی گرفت؛ که در ادامه برای شما آن را به طور کامل شرح خواهیم داد.

نظر پزشک اطفال درباره درد در ناحیه قفسه سینه :

در صورتی که درد عجيبي در قفسه سينه‌ تان احساس مي‌کنيد، که همراه با دردي تيز و کشدار می باشد و سپس بعد از مدتی فروکش مي‌کند؛ معمولا به خاطر اینکه چنين دردي فقط برخي اوقات رخ می دهد، کم‌اهميت تصور مي‌شود، اما چنين دردي ممکن است فاجعه‌آفرين باشد.

البته درد قفسه سينه بيماري نيست، بلکه يک علامت هشداردهنده می باشد که ممکن است ناشي از دردهاي عصبي در اثر التهاب اعصاب بين‌ دنده‌اي باشد يا اينکه از بعضي بيماري‌هاي ويروسي مثل زونا ناشي شود.

در گذشته درد ناشي از التهاب اعصاب بين دنده‌اي و عوارض ناشي از آن، قولنج تلقي مي‌شده که با خود درماني از طريق مصرف مسکن موقتا آرام می شده است؛ غافل از اين‌که درد قفسه سينه مي‌تواند به دردي بسيار جدي و شديد و حتي مرگ تبديل شود. بيشترين علل درد قفسه سينه از نظر پزشکان داخلي، بيماري‌هاي قلبي و ريوي است.

در بيماري‌هاي قلبي انواع بيماري‌هايي که به هر شکل بتوانند موجب نرسيدن اکسيژن يا ناتواني خون‌رساني به قلب بشوند، درد آنژين يا درد قفسه صدري به وجود مي‌آورد. حتي در بيماري‌هاي ريوي نيز اگر اختلال در حرکات تنفسي و اکسيژن‌رساني به قلب مطرح باشد، در آن صورت نيز ممکن است درد قفسه صدري ايجاد شود. نوع ديگري از درد قفسه صدري يا قفسه سينه ناشي از بيماري‌هاي گوارشي، بويژه ريفلاکس با علامت سوزش پشت جناغ است که مشخصات خاص خود را دارد.

پزشک اطفال درباره درد قفسه سینه می گوید

پزشک اطفال درباره درد قفسه سینه می گوید

 

اگر درد قفسه سينه بيمار با زمينه ريوي يا قلبي باشد با مصرف آسپرين يا داروهاي زيرزباني، بلافاصله در مراحل اوليه بروز درد، قابل پيشگيري و درمان است.

تشخيص مقدماتي دردهاي قفسه سينه از نوع قلبي و ريوي در مراحل اوليه ممکن است. به اين ترتيب بيمار به واحد درماني تخصصي براي تشخيص قطعي و تمهيدات درماني خاص ارجاع مي‌شود.

درد قفسه سينه ممکن است ناشي از مشکلات گوارشي است،در چنين شرايطي چاق نبودن بيمار و نيز نحوه خوابيدن وي، يعني اين‌که زاويه‌دار و يک‌طرفه بخوابد، در بهبودي علائم نسبي درد قفسه سينه مؤثر است. به بيان ديگر در صورت کاهش درد در چنين شرايطي بايد به ريفلاکس ظنين بود. مهمترين اصل براي کاهش درد قفسه سينه چه قلبي، ريوي يا گوارشي آن است که بيمار در استراحت کامل به سر برده و از هر نوع تلاش و حرکت بي‌مورد و اضافي پرهيز کند. همچنين بايد بيمار را به آرامش کامل تشويق کرد، چراکه استرس، هيجان و هر نوع اضطراب، ترس و خشم مي‌تواند موجب تشديد بيماري شود. حتي اگر لازم باشد از داروي آرامبخش با مقدار مناسب نيز مي‌توان به طور مقطعي و موقت استفاده کرد. گاهي بيمار با بيماري‌هاي حاشيه‌اي مثل دل درد ناشي از سوراخ شدن زخم اثني‌عشر، کيسه صفراي ملتهب يا فتق‌هايي که به ريفلاکس منجر مي‌شود، مبتلا به درد قفسه سينه مي‌شود. در چنين شرايطي باتوجه به سابقه پزشکي بيمار و شرح حال وي و نيز بررسي عواملي که به بروز سنگ کيسه صفرا و زخم اثني‌عشر کمک مي‌کند، تشخيص درست و قطعي عامل اصلي درد قفسه سينه ممکن مي‌شود. البته در مواردي نيز دردهاي عصبي، درد‌هاي موضعي در قفسه سينه ايجاد مي‌کند. همچنين بيماراني که سابقه بيماري قند، فشار خون و بيماري کليوي دارند نيز طي مدت طولاني به سوزش پشت جناغ و قفسه سينه مبتلا مي‌شوند.

درد قفسه سينه ناشي از تومورهاي ريه، بويژه تومورهايي که در مجاورت پرده قلب يا ريه است، تومورهاي مري و نيز ضربه‌هايي که به پارگي و آسيب بافت ريه و عروق ريوي منجر مي‌شود و حتي در افراد جوان، ايجاد هوا خودبه‌خود در قفسه صدري نيز به بروز درد در اين ناحيه منجر مي‌شود.

 

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال