پزشک اطفال و درمان کم خونی

پزشک اطفال و درمان کم خونی

پزشک اطفال امروز در این پست به موضوعی درباره درمان کم خونی می پردازد که در ادامه آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

پزشک اطفال درباره کم خونی و یا فقر آهن می گوید که حتما باید آن را تحت درمان قرار داد. در ادامه برای شما آن را به طور کامل شرح خواهیم داد.

 

پزشک اطفال در این مطلب درباره کم خونی و فقر آهن چه می گوید؟

 

خون انسان از سه دسته سلول تشکیل شده است :

1- گلبول های سفید که وظیفه دفاع از بدن در مقابل بیماری را بر عهده دارند

2- پلاکت ها (اصطلاحاً چسب خون) که وظیفه انعقاد خون و جلوگیری از خونریزی را بر عهده دارند

3- گلبول قرمز که سلولهایی قرمز رنگ دایره ای و بدون هسته که وظیفه اکسیژن رسانی به بافت ها وگرفتن دی اکسید کربن از آنها را بر عهده دارند. این سلولها توسط مغز استخوان تولید می شوند و وارد جریان خون می شوند که عمرشان حدود 120 روز است. علت رنگ قرمز این سلولها وجود پروتئینی غنی از آهن است که هموگلوبین نام دارد که این پروتئین در اکسیژن رسانی به بافت ها نقش بسیار مهمی دارد.

 

رژیم های غذایی که می توان برای کم خونی در نظر گرفت :

– رژیم های غذایی یکی از مهمترین عوامل کم خونی است؛ زیرا گاهی فرد بدون اطلاع و بدون مشورت با کارشناس تغذیه شروع به گرفتن رژیم های سخت مانند گیاه خواری برای اهداف مختلف مانند لاغری می کند که متاسفانه به مصرف مواد غذایی بدون آهن ، گروه ویتامین ب ،‌اسید فولیک ، ب 12 یم پردازد و از مواد غذایی که حاوی ویتامین ث هستند استفاده می کند، هر چند این ویتامین در کم خونی نقش مهمی ندارد، ولی وجود آن باعث جذب آهن در دستگاه گوارش می شود. پس با این حساب بهتر است از رژیم غذایی آن ها را حذف کرده که برخی از این مواد باعث تخریب و برداشت بیش از حد گلبول های قرمز خون می شود.

– استفاده مداوم از چای،‌ قهوه خصوصا اینکه بلافصله پس از صرف غذا باشد که این خود باعث کاهش آهن در خون می شود.

– هیچ گاه همراه با غذاهای گوشتی و غذاهای غنی از آهن از لبنیاتی مانند ماست، دوغ استفاده نکنید زیرا این مواد در دستگاه گوارش مانع از جذب آهن موجود در مواد می شوند.

 

پزشک اطفال و درمان کم خونی

پزشک اطفال و درمان کم خونی

 

درمان کم خونی یا فقرآهن در طب سنتی :

  • خوردن صبحانه : صبحانه یکی از مهمترین وعده های غذایی است که صرف آن اگر مفصل باشد خیلی خوب است، زیرا بدن پس از 8 ساعت استراحت آماده دریافت و جذب هر نوع ماده حیاتی است.
  • عسل : عسل یکی از غنی ترین مواد غذایی است که می تواند در پیشگیری و همچنین درمان کم خونی نقش کلیدی داشته باشد.  100 گرم عسل حاوی 6 میلی گرم آهن است که در مقایسه با جگر گوسفند که فقط حاوی 1 میلی گرم آهن است مقدار قابل توجهی انرژی و همچنین مواد حیاتی را در خود دارد که همچنین ضعف عمومی را نیز از بین می برد.
  • انواع گوشت قرمز ، جگر ، قلوه ، ماهی ، زرده ی تخم مرغ
  • میوه ها، سبزیجات، صیفی جات، حبوبات، خشکبار، جوانه ها
  • شیر بادام : مغز بادام درختی 25 گرم آب ولرم دو لیوان عسل 3 قاشق غذاخوری داخل مخلوط کن ریخته پس از خرد شدن مغز بادام مخلوط به رنگ شیر در آمده قبل از صبحانه میل نمایید.
  • زرده تخم مرغ : زرده تخم مرغ 2 عدد عسل دو قاشق چایخوری لیموترش تازه جند قطره همه را داخل ظرف ریخته با مخلوط کن دستی بزنید تا مخلوط به صورت یک دست و سفید در آید قبل و یا همراه با صبحانه میل کنید. 
  • آب کاهو : مقداری کاهو را با چوب وسط داخل آب میوه گیری آب بگیرید مقداری عسل اضافه کرده میل کنید
  • آب خیار سبزه : مقداری خیار سبزه را آب بگیرید چند قطره لیموترش تازه و چند قاشق عسل اضافه کنید و میل کنید
  • عصاره جگر : بی شک عصاره جگر یکی از غنی ترین منابع آهن است که به این صورت که گفته می شود استفاده نمایید 100 گرم جگر گوسفند را بعد از شستشو و خرد کردن داخل بطری در بسته ریخته و به مدت چند ساعت داخل ظرف آبجوش قرار دهید سپس بعد از گذشت این زمان عصاره ای که زیر جگر جمع شده است را صاف کرده مقداری آب لیمو ترش در صورتی که دسترسی به لیموترش تازه دارید و در غیر اینصورت از آب لیمو شیشه و کمی پودر آویشن و یا پودر رزماری به عنوان طعم دهنده اضافه کرده و میل نمایید این عمل را در هفته دو الی سه مرتبه انجام دهید.
  • معجون گل قند : یکی از بهترین روش های درمان کم خونی استفاده از معجون گل قند است . لازم است برای مصرف برای بزرگسالان: 1تا2 قاشق مربا خوری، 3 بار در روز، نیم ساعت بعد از غذا.
  • کودکان بالای دو سال: 1 قاشق چای خوری، 3 بار در روز، نیم ساعت بعد از غذا

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال