چالش های پیش روی دندانپزشکی کودکان در قرن 21

با توجه به اطلاعات موجود در رابطه با افزایش پوسیدگی های زودرس کودکی در ایالات متحده آمریکا و دیگر جوامع صنعتی ، و با عنایت به تمرکز این بیماری در کودکان فقیر و اقلیت ها ، تمرکز دندانپزشکی کودکان به آن معطوف شده است . دندانپزشک که کودکان را درمان می کند ، باید از چالش های جدید در راستای عاری از پوسیدگی نگهداشتن بیماران در دوران کودکی آگاهی داشته باشد .

امروزه معتقدیم از بیماریهای دندانی ، و از طرف دیگر ، پیشگیری و کنترل آنها ، به میزان بالایی تحت تاثیر فاکتورهایی هستند که ورای فاکتورهای بیولوژی باکتری ، قند و دندان در مدل اثرات متقابل Keyes است . این فاکتورها شامل تاثیر جامعه ، سیستم زندگی و خانواده ها بوده که در اصل فاکتورهای بیولوژی نیستند . این بدین معنا است که دندانپزشک اطفال باید فاکتورهای متفاوتی در نظر بگیرد که فقط شامل کودک ، خانواده اش و بیولوژی دهان کودک نیست . دندانپزشکی پیشگیرانه شامل شناخت اثر عوامل خارجی و فاکتورهای غیربیولوژیکی در آغاز و پیشرفت پوسیدگی به ویژه در جوامع فقیر و ناهمگون می باشد.

اهم ملاحظات امروزه در مراقبت از کودکان به شرح زیر است :

  • اهمیت بهداشت دهانی نوزادان به عنوان بهترین فرصت جهت پیشگیری از پوسیدگی های زودرس کودکی توسط ارائه اطلاعات پیشگیرانه به خانواده ها و نقش همکاری دندانپزشکان عمومی و خانواده ها به عنوان افراد غیر متخصص در حیطه دندانپزشکی.
  • تکنیک های اسیداچ ، سیلانت و کامپوزیت رزین ها و جایگاه آنها در دندانپزشکی کودکان ، همچنین ملاحظات طول عمر این درمان ها در مقایسه با دیگر درمان های ترمیمی و نگرانی ها در مورد سمیت موارد دندانی .
  • دندانپزشکی برای بیماران ناتوان و دیگر کودکان با نیازهای مراقبتی خاص که امروزه به لطف پیشرفت های پزشکی طول عمر بیشتری دارند ، اما معمولا درمان های دندانی آنان ملاحظات دارویی ، سلامت دستگاه های بدن و احتیاجات پزشکی لازم دارند.
  • تشخیص و درمان زودرس ارتودنسی ، که اهمیت آن در هدایت تکامل اکلوژن و کاهش درمان های طولانی آینده ، اثبات شده است .
  • درمان های پیچیده مثل تکنیک های آرامبخشی ، جهت کنترل درد و اضطراب بیمار و نیاز به داشتن آگاهی و تسلط بر روی دستورالعمل های استفاده ایمن و کاربردی این تکنیک ها.
  • مشکل در حال گسترش فلوئوروزیس که به علت وجود گسترده فلوراید در محیط بوده و نیاز به تغییر در شیوه های درمانی فلورایدتراپی و دوز آنها .

fat

  • چاقی و دیگر اختلالات خوردن و اثرات آنها بر روی سلامت دهان و نیاز به مراقبت بیماران در مطب دندانپزشکی .
  •  تکنیک های رادیوگرافی در حال گسترش و پیچیده مثل رادیوگرافی دیجیتال و تصویربرداری سه بعدی و ارائه اطلاعات تشخیصی بهتر و همچنین نگرانی همزمان از دوزهای تابش اشعه در سالهای رشد کودک .
  • سوء استفاده از مواد ، مثل تنباکوی بدون درد ، داروهای recreational مورد استفاده در نوجوانان و دوران پیش از بلوغ و سوء استفاده از داروهای مسکن تجویز شده که در بسیاری از جوامع به صورت اپیدمیک درآمده است .
  • دیجیتالی شدن اطلاعات سلامت ، مدیریت و توانایی در جابه جایی آنان ، و همین طور نقش و موقعیت های بدست آمده در دنیای الکترونیک امروز .
  • ترویج فعالیت های حمایتی از سلامت دهان در سطح جامعه ، شامل شرکت دندانپزشکان در کمیته های سلامت ، تیم های ورزشی مدارس ، مشاور برنامه های سلامت و دیگر نقش های خارج از مطب که به تخصص مراقبت از سلامت دهان نیازمند هستند .

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال