چرا از لیزر در ایمپلنت های دندانی استفاده می شود؟

مزایای کاربرد لیزر در دندانپزشکی ایمپلنتی مانند فایده آن در درمان های بافت نرم است که در دندانپزشکی بدون درد شامل موارد زیر می شود: افزایش کنترل خونریزی توسط دندانپزشک اطفال، حداقل آسیب به بافت های اطراف، کاهش تورم، کاهش عفونت و کاهش درد پس از عمل. می توانید به توصیه دندانپزشک اطفال از کنترل خونریزی، استریل سازی، و جوش دادن بافت بازدید کنید.

به خاطر کنترل خونریزی که با کاربرد لیزر حاصل می گردد ، میزان دید حین جراحی افزایش می یابد. افزایش مقبولیت لیزرهای خانواده اربیوم به خاطر قابلیت آن در کار روی بافت سخت، استئوکتومی و ضد عفونی کردن بدنه ایمپلنت های بیماری و عفونی است.

اثر کاربرد لیزر در موفقیت یا شکست درمان ایمپلنت چیست؟

درد گذشته شبهات فراوانی درمورد کاربرد لیزر در ایمپلنت های دندانی وجود داشت. هر طول موج خاصی خصوصیات جذبی مخصوص خود را دارد. به همین دلیل اگرچه لیزر Nd:YAG طول موج مقبول برای برداشت بافت روی ایمپلنت است، بسیاری از محققان بر عدم تجویز این نوع لیزر در کنار ایمپلنت تاکید دارند. مساله حیاتی، انتقال حرارت به استخوان از طریق هدایت دما در سطح فلزی ایمپلنت، اثر طول موج بر روی سطوح فلزی، خطر ایجاد حفره یا ذوب شدگی در سطح ایمپلنت است.

کاربرد لیزر در ایمپلنت توسط دندانپزشک اطفال

از سوی دیگر لیزر CO2 از سطوح فلزی منعکس می شود و این عدم جذب آن توسط ایمپلنت بزرگترین مزیت آن است. لذا کاربرد لیزر CO2 باعث به حداقل رساندن خطر آسیب حرارتی بافت اطراف از طریق هدایت حرارتی در بدنه ایمپلنت خواهد شد. افزایش دما از 37 درجه (دمای طبیعی بدن) تا حداکثر 47 درجه نهایت حد تحمل سلول های استخوانی برای زنده ماندن است. در مورد افزایش دمای حاصل از تابش لیزر بر روی ایمپلنت می توان به مطالعه Mouhyi و همکارانش اشاره کرد. در این تحقیق تابش لیزر CO2 با توان 8 وات به شکل تناوبی (زمان پالس 10 میلی ثانیه، تناوب 20 هرتز برای 5 ثانیه) باعث افزایش کمتر از 3 درجه ای دمای سطح خیس ایمپلنت شد. این افزایش کمتر از حد حداکثر تحمل بافت 47درجه می باشد. نکته دیگر که باید به آن اشاره کرد، خصوصیت لیزر CO2 در کنترل عالی خونریزی است که از مزایای عمده این روش در زمان کار روی بافت نرم است. و نکته آخر آن که به علت انعکاس اشعه لیزر CO2 از روی سطح ایمپلنت، خصوصیات سطحی ایمپلنت بر اثر تابش اشعه دچار نقص و تغییر نخواهد شد. هر چند لیزر CO2 وسیله مناسبی برای کار روی استخوان نیست، چرا که امکان آسیب حرارتی به استخوان وجود دارد.

 

مطالب مرتبط :

ریپلنت کردن چیست؟

درمان های زیبایی با لیزر

آسیب های دندانی

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال