چگونه از پوسیدگی دندان جلوگیری کنیم؟

اگر می خواهید هر اندازه شیرینی جات مصرف کنید و باعث پوسیدگی دندان نشوید و به دندانپزشک مراجعه نکنید؛ بدون این که نگران پوسیدگی دندان خود باشید به نکات بیان شده در این مطلب توجه کنید:پوسیدگی دندان در واقع از بین رفتن ساختار دندان است. علت آن مصرف غذاهای کربوهیدارت دار (نشاسته و قند)، نوشانه، آب نبات، کیک، نان، غلات، و غیره است. باقی مانده این مواد در دهان باعث می شود باکتری هایی که در دهان وجود دارند تولید اسید کنند، قند ناشی از این مواد را با بزاق دهان ترکیب کنند و به عنوان پلاک میکروبی بر روی سطح دندان قرار بگیرند. پلاک میکروبی بر روی دندان سوراخ ایجاد می کند که به آن حفره دندانی نیز گفته می شود. 

چگونه از پوسیدگی دندان جلوگیری کنیم؟

با انجام روش های زیر می توان از ایجاد پوسیدگی دندان جلوگیری نمایید:

حداقل دو بار در روز دندان های خود را با خمیر دندان فلوراید مسواک بزنید.

از نخ دندان یا تمیز کننده های بین دندانی برای تمیز کردن بین دندان های خود استفاده کنید، زیرا مسواک نمی تواند بین دندان ها نفوذ کند. حتی بعضی از دندانپزشکان و متخصصان روی آن بیشتر از مسواک تأکید دارند. استفاده از دهان شویه هم در حفظ بهداشت دهان و دندان و نیز جلوگیری از پوسیدگی و بوی بد دهان مؤثر است. سه عامل ذکر شده ی فوق از موارد اصلی رعایت بهداشت دهان و دندان و نیز جلوگیری از پوسیدگی دندانی است.

رعایت موارد ذکر شده در زیر در جلوگیری از پوسیدگی دندانی نقش دارند:

در مورد سیلانت تراپی (پوششی به عنوان درزگیر است که بر روی دندان ها قرار می گیرد)، به خصوص سیلانت تراپی برای اطفال با دندانپزشک اطفال مشورت نمایید.

از مواد غذایی متعادل و استفاده کنید و تقلات را به صورت محدود استفاده نمایید. 

برای جلوگیری از بوی بد دهان خود زبان را تمیز کنید. زبان را با مسواک مخصوص تمیز کنید، توجه داشته باشید رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان باعث بروز بسیاری از عفونت ها در دهان می شود.

برای پیشگری از بیماری های لثه باید مراقبت تغذیه های خود باشید،  از میوه و سبزیجات تازه مانند هویج ،کاهو و سیب در بین وعده‌های غذایی استفاده کنید

با دندانپزشک خود در مورد استفاده از فلوراید و تقویت کننده های دهان و دندان مشورت نمایید.

در زمان مشخص و به طور منظم برای چک شدن دندان هایتان به دندانپزشک مراجعه نمایید و کودکتان را نزد دندانپزشک اطفال ببرید.

مطالب مرتبط:

بهداشت دهان و دندان کودکان

توضیحات دندانپزشک اطفال درباره دندان های شیری

درباره آبله مرغان در کودکان بیشتر بدانیم

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال