لیزر در ارتودنسی چه کاربردهایی دارد؟
بسیاری از بیمارانی که به نزد دندانپزشک مراجعه می کنند، به دلیل دندان های نامرتبی که می باشد که دارند. راه حلی که پیشنهاد می شود ارتودنسی دندان های نامرتب می باشد. اما با توجه به پیشرفت هایی که در دندانپزشکی اطفال و به طور کل دندانپزشکی شده است، دندانپزشک توصیه می کند که از امکانات و کاربردهای لیزر هم بهره مند شوید. به طور مثال لیزر هم در ارتودنسی و دندانپزشکی بدون درد کاربرد دارد که مطرح کرده ایم.
ارتودنسی
علاوه بر کاهش درد حاصل از فشار دستگاه های ارتودنسی، لیزر را می توان برای افزایش سرعت حرکت دندان از طریق افزایش فعالیت استئو کلاستیک در نواحی تحت فشار و روند استخوان سازی در نواحی کشش به کار بست. زخم های حاصل از کاربرد دستگاه های ثابت ارتودنسی را نیز می توان با استفاده از لیزر درمان نمود.
هرپس لبی
در نوجوانان و بزرگسالان عفونت ویروس هرپس بسیار شایع است. علائم آن می تواند از یک ناراحتی ساده تا درد شدید نمایان شود. کاربرد لیزرهای نرم اثر درمانی مشابه کاربرد آسیکلوویر نشان داده است، به شرطی که در زمان های سکون مابین ویروس استفاده شود. تابش لیزر باعث ناپدید شدن تاول ها پس از 2 تا 3 روز با حداقل ناراحتی می شود که نسبت به دوره معمولی 8 الی 14 روزه آن بسیار کوتاه تر است. لیزرهای کم توان را می توان برای کاهش تناوب بروز و خطر عود این ضایعات نیز به کار برد. درمان ضایعات زوستر و نورالژی پس از هرپس نیز امکان پذیر است.
زخم های آفتی
لیزرهای کم توان با خاصیت کاهش درد و توانایی در کوتاه کردن دوران ترمیم، راه حل مناسبی برای درمان آفت هستند. دز تابش به شکلی است که تقریبا در تماس با بافت و تکرار آن در روزهای بعدی انجام می پذیرد.
مطالب مرتبط :
دندانپزشکی بدون درد در جلسه اول و کاهش استرس کودک