کاربرد لیزر در ایمپلنت های دندانی

از لیزر در ارتودنسی و دندانپزشکی اطفال نیز استفاده می شود. حتی دندانپزشک اطفال لیزرهای کم توان برای بسیاری از بیماری های دهان و لثه را پیشنهاد می کند. اما در بحث دندانپزشکی بدون درد ، می توان در ایمپلنت های دندانی هم از لیزر استفاده کرد.

سابقه ایمپلنت های دندانی به 4000 سال قبل در کشور چین بازمی گردد که از چوب بامبو در استخوان برای ساخت پروتز ثابت استفاده می شد. تلاش های برای ارایه روشی مطمین جه جایگزینی دندان های از دست رفته صورت گرفته است. شاید بتوان از مقاله سال 1949 میلادی Golberg و Ghershkoff به عنوان نقطه آغاز ایمپلنت دندانی نوین نام برد که درباره روش کاربرد ایمپلنت تحت پریوستی بود. Linkow دردهه 1960ایمپلنت های تیغه ای blade-vent را معرفی نمود. تا سال 1983دندانپزشکان به شکل جدی وارد درمان ایمپلنت شدند. تحول اصلی در این مبحث به سال 1985 و انتشار کتاب :Integrated prosthesis Osseointegration   in  clinical  Dentistry  توسط بنمارک باز می گردد که یکپارچگی استخوانی (Osseointegration) را مطرح ساخت. گرچه بعضی از فرضیات این کتاب نادست است،اما ایده جراحی محافظه کارانه برای کار گذاشتن یک استوانه از جنس تایتانیوم سازگار با نسج همچنان پایه درمان های کنونی ایمپلنت است.

کاربرد لیزر در ایمپلنت های دندانی

در بررسی تاریخچه لیزر نیز به سال 1960 باز میگردیم Maiman لیزرruby را معرفی نمود. لیزر CO2در جراحی های فک و صورت به کار برده شده است. اصطلاحاتی که درسال1989 توسط William و Myers بر روی دستگاه لیزر Nd:YAG انجام گرفت باعث شد که از این طول موج نیز برای کارهای دندانپزشکی استفاده شود. این دستگاه که با نام  dLase 300 مطرح بود پیشرو کاربرد لیزر دندانپزشکی بوده است.از 15 سال پیش تاکنون، چندین طول موج برای کارهای دندانپزشکی مطرح شدند که در کل لیزرهای بافت نرم شامل CO2، Nd:YAG ، دیود، آرگون، و هلمیوم می شوند. گرچه تمایل لیزر بسیار فراتر از حد معمول است،اما رشد فناوری و بازار محصولات لیزر به آرامی جلو می رود. لیزرخانواده اربیوم به خاطر توانایی منحصر به فرد در برداشت بافت سخت با ایمنی بالا مورد توجه فراوان قرار گرفته است. تحقیقات روز افزون درباره انواع طول موج فرصت های جدیدی را در زمینه کاربرد عملی هریک در پیش روی ما قرار می دهند. توسعه موازی ایمپلنت های دندانی و لیزر های دندانپزشکی واضح است و منطقی است که کاربرد توام آن ها مورد توجه ویژه قرار گیرد.

مطالب مرتبط :

نمونه ای از کاربرد لیزر در دندانپزشکی ترمیمی

جراحی لثه در دندانپزشکی ترمیمی چگونه انجام می شود؟

توصیه جدی دندانپزشک درباره مسواک زدن کودکان!

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال