کاربرد لیرز روشی عالی برای برداشت ضایعات بافت نرم است . ضایعات برداشته شده را باید برای تشخیص دقیق به آزمایشگاه پاتولوژی ارسال نمود . تذکر به پاتولوژیست که ضایعه با لیزر برداشته شده لازم است .
معمولا برداشت ضایعات نیازمند بی حسی موضعی است اما به ندرت نیازی به بخیه زدن می باشد . خونریزی حداقل است و ناراحتی پس از عمل وجود نداشته یا اندک خواهد بود . برای ضایعات رنگدانه دار و پر عروق ، کاربرد لیزرهای آرگون ، دیود ، و Nd:YAG موثر است ، در حالی که برداشت ضایعات فاقد رنگدانه با لیزر اربیوم و co2 راحت تر خواهد بود چرا که جذب این طول موج ها در آب صورت می گیرد .
درمان مشکلات بافت اطراف تاج دندان های در حال رویش
وقوع ناراحتی ، تورم ، بی قراری یا عفونت در بافت رویی دندان مولر اول در حال رویش برای کودکان غریب نیست . نوجوانان و جوانان این مشکلات را در زمان رویش دندان های دیگر تجربه می کنند . برای تراش بافت درگیر و آشکار کردن تاج کلینیکی می توان از تاباندن نور لیزر بدون تماس با بافت و بی حسی استفاده نمود .
درمان زخم های آفتی و ضایعات هرپس
یکی از آسان ترین و مناسب ترین کاربردهای لیزر در درمان زخم های آفتی مجزا یا استوماتیت آفتی راجعه است . درمان با استفاده از تابش لیزر با توان پایین روی ضایعه انجام می گیرد . لیزر دیود با موج مداوم 0.4 وات ، Nd:YAG با توان 50 میلی ژول و تناوب 20 هرتز و اربیوم 40-30 میلی ژول و حداقل تناوب با فواصل زمانی 30-15 ثانیه و بدون بی حسی موضعی به کار می روند. این کار را می توان سه تا چهار بار تکرار نمود تا آن که ناراحتی بیمار کاهش یابد . در پایان درمان ، بافت به نظر خشک تر می آید اما تغییر زیادی در رنگ آن مشاهده نخواهد شد . کاربرد عینک های محافظ ، ماسک و ساکشن پرقدرت برای جلوگیری از آلودگی با ذرات تبخیر شده ای که ممکن است عفونی باشند ضروری است . در اکثر موارد ، یک جلسه درمان باعث تراش کل ضایعه و حل فوری مشکل بیمار می شود . در هرپس لب ، کاربرد لیزر در زمان آغاز نشانه ها باعث اثر تسکینی و جلوگیری از تشکیل ضایعه هرپس به شکل کامل خواهد شد .
بیشتر بخوانید:
دندانپزشک ترمیمی با لیزر و ترمیم پوسیدگی دندان
ترمیم توسط دندانپزشک ترمیمی با لیزر
لیزر برای دندانپزشک ترمیمی با لیزر