کودک در فصل بهار به چه بیماریهایی دچار می شود

دندانپزشک

دکتر رکنی توصیه هایی برای بهتر گذراندن فصل بهار برای فرزند شما دارد:
در روزهای زیبای بهاری علاوه بر لذت بردن از زیبایی های این فصل باید نکاتی را درباره سلامت فرزندتان در نظر داشته باشید در فصل بهار بعضی بیماریها مثل آلرژی دیده می شود . همچنین در این فصل بیماریهای کودکان نیز بسیار دیده می شود پس با توصیه های پزشک اطفال باید مواظب سلامت فرزند خود باشید.البته به گفته دندانپزشک اطفال خوب در تهران ،دکتر رکنی بعضی از این بیماریها جدی نیستند ولی چون باعث آزار کودک می شود پس تا جایی که می توانید از آنها جلوگیری کنید. در زیر برخی از این مشکلات را که دندانپزشک اطفال نام می برند برای شما می آوریم:

  • حساسیت فصلی : در فصل بهار به دلیل گرده افشانی گیاهان ممکن است کودک دچار حساسیت یا آلرژی فصلی شود .برای جلوگیری از آن در بهار در و پنجره ها را بسته نگه دارید. لباس های کودکان را دائم بشویید .به کودک آموزش دهید بینی خود را روزی چند بار با آب معمولی بشوید تا گرده ها از داخل آن خارج شود.برای کودک ماسک تهیه کنید تا هنگام خروج از منزل آن را روی بینی و دهان خود قرار دهید.حتما با پزشک اطفال متخصص آلرژی درباره حساسیت کودکتان در فصل بهار مشورت کنید.
  • عفونت‌های معده و روده :از موارد دیگر ابتلا به عفونت‌های معده و روده در کودکان است. اما بر خلاف تصور بسیاری از مادر و پدر‌ها که این عفونت را به طریقی به سرماخوردگی و یا مسمومیت ربط می‌دهند، عامل بروز این بیماری انواعی از ویروس‌ها هستند که اتفاقا در فصل بهار شایع‌ترند.

    خوشبختانه واکسن این بیماری در دسترس است و با رعایت بهداشت دست و دهان می‌توان از بروز آن پیشگیری کرد. عفونت‌های معده و روده معمولا خود‌به خود درمان می‌شود و نیازی به درمان دارویی ندارد. اما مادران باید برای جبران کمبود آب بدن بچه به او مایعات زیاد و یا سرم خوراکی بدهند. انواع مواد غذایی و لبنیات پروبیوتیک هم می‌توانند در درمان عفونت‌های معده و روده مفید باشند چون محدوده میکروبی بدن را تنظیم می‌کنند یعنی میکروب‌های مضر را از بین می‌برند و میکروب‌های مفید را نگه می‌دارند.

  • آنتروویروس ها: در این بیماری دست ها، پاها و دهان کودک دچار ضایعات قرمز رنگی می شود که با علایم دیگری مانند تب، اسهال، کونژانکتیویت، گلودرد، علایم تنفسی و… همراه است. البته این بیماری ممکن است در ابتدا به آبله مرغان شباهت داشته باشد ولی سیر آن به تدریج تغییر می کند.
  • آبله مرغان: این بیماری باعث تب و ضایعات جلدی تاولی می شود،کودک مبتلا به آبله مرغان را باید از بزرگسالانی که در کودکی به این بیماری مبتلا نشده اند دور نگه داشت چون ابتلا به آبله مرغان در بزرگسالی به دلیل ایمن نبودن بدن نسبت به این ویروس، بسیار خطرناک است.
  • سرماخوردگی و آنفلوانزا:بعضی از ویروس های سرماخوردگی در فصل بهار گوش درد، تب یا علایمی مانند سینوزیت ایجاد می کنند. در این مواقع نیز داروهای تسکین دهنده تجویز می شود. توصیه می شود در صورت وقوع تب و استفراغ و اسهال در کودکتان از مصرف داروهای کند کننده حرکات روده و آنتی بیوتیک ها خودداری کنید و از دادن آب خالی یا مواد شیرین مثل چای کمرنگ و خنک و شیرین یا آبمیوه های صنعتی به میزان زیاد به کودک خودداری کنید.
  • بیماری های گوارشی:دقت کنید تا با توجه به تنوع میوه در این فصل فرزند شما آنها را به اندازه و شسته شده مصرف نماید.
  • به گفته پزشک اطفال و دندانپزشک ، فاویسم بیماری است که در اثر قرارگرفتن در معرض باقلا بروز می کند؛ از آنجایی که بهار فصل رویش گیاه باقلا است این بیماری نیز به بیماری شایع فصل بهار معروف است.درصورت علائم حمله فاویسم از قبیل تب ، تهوع واستفراغ ،دل درد ، سرگیجه و بی حالی ، تیره رنگ شدن ادرار سریعا به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه و در این بین مصرف مایعات شیرین و بی رنگ مثل آب انگور و یا آب سیب فراموش نشود .

بیماری  فاویسم

بیشتر بخوانید:

پزشک اطفال :ریزش آب دهان کودک

دندانپزشک ترمیمی با لیزر و ترمیم پوسیدگی دندان

درباره دندانپزشک اطفال خوب در تهران

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال