چه کودکانی به ارتودنسی حساسیت دارند؟

زمانی که والدین برای درمان دندان های کودکشان اقدام می کنند، ابتدا به دنبال یک مرکز دندانپزشکی کودکان خوب و معتبر می گردند. سپس در صورت ساکن بودن در تهران، می خواهند یک دندانپزشک اطفال خوب در تهران با متد دندانپزشکی بدون درد پیدا کنند، و با تجویز آن دندانپزشک اطفال خوب در تهران به درمان دندان های کودکشان بپردازند.

بعد از ویزیت های متعدد، همان دندانپزشک اطفال خوب در تهران به آن ها اعلام می کند که کودکشان نیاز به ارتودنسی دندان دارد. از آن جا که ذهن آن ها مشغول به نوع درمان، انواع ارتودنسی، طول درمان آن و غیره می شود، کمی تصمیم گیری برایشان سخت می شود. به همین دلیل در ادامه به بررسی انواع ارتودنسی پرداخته ایم. همچنین سوالی که شاید والدین از دندانپزشکان کودک خیلی بپرسند، اینکه شاید کودکشان به ابزار ارتودنسی آلرژی داشته باشد یاخیر. به همه این ها پرداخته شده است.

انواع ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی فلزی یا سنتی شایع ترین نوع ارتودنسی می باشد و در حال حاضر نسبت به قبل راحت تر هم شده است. این نوع ارتودنسی از فلز ضد لک با درجه بالایی ساخته شده است، خصوصا برای دندان هایی که از براکت های فلزی و آرک وایرها استفاده شده است. با بریس های فلزی، می توان از الاستیک های رنگی در رنگ های مختلف و خاص استفاده کرد.

بریس های Self-Ligating

بریس های Self-Ligating از متریالی مشابه بریس های سنتی ساخته شده اند. با این تفاوت که بریس های Self-Ligating نیازی به الاستیک ندارند، به این صورت که اصطکاک کمتری روی دندان ها ایجاد می کنند. بریس های Self-Ligating به همراه براکت های فلزی، سرامیکی یا شفاف می توانند استفاده شوند. همه در یک اندازه، مثل بریس های فلزی هستند، اما از گیره خاصی در جای الاستیک ها استفاده می کنند که به آک وایر دندان ها در جای خودشان، کمک می کند. این گیره به کاهش میزان فشار روی دندان ها کمک می کند، و نیاز کمتری به تنظیم دارد، به خاطر اینکه هیچ الاسیک خاصی برای جابجایی نیست.

بریس های سرامیکی یا شفاف

بریس های سرامیکی از مواد شفافی ساخته شده اند و نسبت به بریس های فلزی، کمتر روی دندان ها دیده می شوند. به همین دلیل، بریس های سرامیکی اکثرا برای نوجوانان و بیماران بزرگسال نیز استفاده می شود. بیشتر برای آن هایی که از ظاهر بریس ها نیز برایشان مهم است. با این حال، نیاز بیشتری به توجه برای بهداشت دهان در این نوع بریس ها می باشد، از آن جایی که بریس های سرامیکی بزرگتر هستند و شکننده تر از بریس های فلزی می باشند.  به همین دلایل است که بریس های سرامیکی بیشتر برای دندان های بالایی استفاده می شوند تا دندان های پایینی.

آلرژی کودکان به ارتودنسی کودکان

الاینرهای شفاف

الاینرهای شفاف یک سری از تری های اکریلیک راحت، قابل جابجایی و غیر قابل مشاهده می باشند که به صاف و یکدست کردن دندان ها کمک می کنند؛ همانند ارتودنسی سنتی. نه تنها قابل دیدن نیستند، متحرک هم هستند، در نتیجه موقع خوردن و نوشیدن می توان آن ها درآورد. همچنین موقع مسواک زدن، نخ دندان کشیدن هم امکان برداشتن آن ها می باشد. این الاینرها خیلی راحتند و هیچ فلز خاصی نیست که باعث سایش در دهان شود.

بریس های لینگوال

بریس های لینگوال پشت دندان ها قرار می گیرند و قابل مشاهده نیستند، حتی موقع خندیدن تان کسی متوجه آن ها نمی شود. بریس های لینگوال 100 درصد سفارشی هستند تا با شکل دندان کاملا مچ باشند. لوازمی که در آن استفاده می شود، تنها برای دندان های خودتان ساخته می شوند. این بریس های لینگوال یا زبانی برای ورزشکاران، مدل ها، بازیگران، موسیقی دان ها و بزرگسالان حرفه ای کار، بسیار مناسب می باشد.

آیا امکانش هست که کودک به بریس ها آلرژی داشته باشد؟

بله. برخی هستند که به ابزار فلزی آلرژی دارند، مثل نیکل. زمانی که چنین اتفاقی می افتد، مواد دیگری باید استفاده شوند. مثلا برخی هم هستند که به دستکش های لاتکس در درمان ارتودنسی آلرژی دارند. اگر کودکتان به لاتکس آلرژی داشت، باید با دندانپزشک کودک این موضوع را درمیان گذاشت تا از دستکش های بدون لاتکس استفاده کنند.

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال