انواع بیماری های لثه کودکان

معمولا بیماری های لثه چهار نشانه اصلی دارند :

یکی خونریزی که در حین مسواک زدن، نخ دندان کشیدن اتفاق می افتد، دوم تورم که لثه متورم می شود و رنگش تغییر می کند، سوم تحلیل لثه که لثه کم کم از دندان ها فاصله می گیرد و حتی گاها ریشه دندان هم دیده می شود، چهارم بوی بد دهان می باشد که حتی با مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن هم برطرف نمی شود.

انواع بیماری های لثه که در کودکان دیده می شود؟

به گفته دندانپزشک اطفال بیماری های لثه کودکان به چند دسته تقسیم می شود :

ژنژویت مزمن : ژنژویت مزمن در کودکان بسیار رواج دارد. این بیماری باعث قرمزی و تورم لثه و در نتیجه خونریزی آن می شود. معمولا هم با مسواک زدن، نخ دندان کشیدن، و نیز مراجعه نزد دندانپزشک برای درمان، قابل پیشگیری و درمان می باشد. اگر هم درمان نشود، پیشرفت می کند و باعث بروز بیماری های خطرناک لثه خواهد شد.

پریودنتیتیس تهاجمی : در این نوع بیماری لثه که حتی گریبان نوجوانان و جوانان سالم را می گیرد، بروز کرده و ابتدا دندان های آسیا و نیش را مبتلا می کند. از جمله مشخصه آن ها هم از بین رفتن استخوان فک می باشد و معمولا در بیماران پلاک و جرم کمتری تشکیل می شود.

پریودنتیتیس تهاجمی پیشرفته : این بیماری لثه در دوران بلوغ بروز کرده و کل دهان را در بر می گیرد. مشخصه آن التهاب لثه و تجمع شدید پلاک و جرم روی دندان می باشد. حتی در پی آن لق شدن دندان نیز می باشد.

توصیه هایی به والدین :

بیماری های لثه کودکان

تشخیص به موقع و سریع بیماری های لثه ای، به پروسه درمان و موفقیت درمان بسیار کمک می کند. به خاطر همین مراجعه منظم نزد دنددانپزشک و معاینه کامل، از پیشرفت بیماری پریودنتال و یا بروز آن پیشگیری می کند. لازم است معاینه عمومی کودکانی که به پریودنتیتیس مبتلا می باشند صورت گیرد. خصوصا اگر والدین نسبت به درمان مقاومت نشان دهند. مهمترین قدمی که در پیشگیری بیماری پریودنتال بسیار کمک می کند، عادت های درست دهان و دندان می باشد. از جمله توصیه های لازم برای حفظ بهداشت دهان و دندان عبارتند از :

  • از سال اول تولد که کودک 12 ماهه می باشد، عادت های بهداشتی دهان و دندان باید شکل گیرد. در این سن می توان از خمیردندان برای تمیز کردن دندان های کودک استفاده کرد. زمانی که فاصله بین دندان ها پر شد، یا کمک نخ دندان باید دندان ها تمیز شود.
  • والدین باید یک الگوی نمونه باشند، در واقع با رعایت بهداشت دهان و دندان، الگوی خوبی برای کودکانشان باشند.
  • باید به طور مرتب نزد دندانپزشک مراجعه کرد. در هر بار مراجعه باید وضعیت پریودنتال بررسی شود و در صورت لزوم جرمگیری و تمیز کردن دندان ها توسط دندانپزشک صورت گیرد.
  • مرتبا سلامت دهان کودک را بررسی کنید؛ دهان کودک را از لحاظ وجود علائمی از بیماری پریودنتال بررسی کنید، از جمله خونریزی، تورم، تغییر رنگ لثه ها، تحلیل لثه، و بوی بد دهان و دندان.

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال