موارد اورژانسی دهان و دندان کودکان در مدرسه

اورژانس دندانپزشکی کودکان در مدرسه، در واقع یکسری وقایعیست که در مدرسه برای کودکان می افتد. به دلیل اینکه کودکان پرجنب و جوش هستند، ممکن است صدمات وارده به سر و صورت آن ها، خصوصا دهان و دندان هایشان بیشتر هم باشد. مثل زمین خوردن، صدمه دیدن حین ورزش کردن، افتادن از پله ها، ضربه دهان هنگام آب خوردن از شیر آب، و غیره که همگی مسبب آسیب های وارده به سر و صورت کودک می باشند.

شایعترین آسیب وارده به ناحیه سر و صورت هم، ضربه به دندان های کودکان می باشد. خصوصا چنین ضربه هایی در پسران بیشتر از دختران دیده می شود. عوارضی که ممکن است در پی این اتفاقات در کودک دیده شود، جلو زدن دندان های بالا، یا باز بودن لب ها می باشند.

آسیب های دیگری که غیر از مدرسه دهان و دندان کودکان را تهدید می کند، چیست؟

شکستن اجسام سخت :

از جمله آسیب های وارده به دندان های کودکان، فشار آوردن به دندان ها به هنگام شکستن پسته، فندق و غیره می باشد. به دلیل اینکه کودک با دندان هایش به این اجسام سخت فشار می آورد، ممکن است منجر به شکستن دندان یا حتی درد شدید دندان شود. در چنین مواردی باید هرچه سریعتر نزد دندانپزشک اطفال مراجعه کرد.

جابجا شدن دندان :

در موارد شدیدتر این آسیب های وارده، دندان ممکن است دچار لقی شود، یا اینکه به داخل استخوان فک فرو رود، یا حتی از جای خودش بیرون بزند. حتی در مواردی هم لثه دچار پارگی و در نهایت خونریزی می شود. در نتیجه آن کبودی هایی در دهان دیده می شود.

گاهی اوقات برخی ضربه های وارده به دهان و دندان کودک آنقدر شدید است که نه تنها دندان ها، استخوان فک هم دچار شکستگی می شود. در چنین مواردی و آسیب هایی، به خاطر ضربه، دندان بیرون می افتد. بسیاری از والدین نمی دانند در این شرایط با دندان دائمی افتاده کودک چه کنند.

بعد از افتادن دندان کودک، آن را برداشته و از ناحیه تاج بگیرید و به ریشه دندان نباید دست بزنید. دندان را با فشار ملایم آب ولرم بشویید و برای شستن دندان روی ریشه نباید پارچه یا دستمالی کشیده شود. در غیر این موارد به بافت ها و الیاف های نگهدارنده دندان آسیب وارد می شود.

آسیب های دندانی کودکان در مدرسه

در صورتی که فک کودک نشکسته باشد یا لثه پاره نشده باشد، دندان را می توانید در حفره خود قرار دهید. فقط در انجام این کار باید دقت داشت، که سطوح داخل و خارجی دندان به طور صحیح قرار گیرند. برای تشخیص می توانید از دندان های مجاور کمک بگیرید. در هنگام جاگذاری دندان، از دستکاری محل دندان خودداری کنید. بعد از قرار دادن دندان، به آرامی و ملایمت لبه های لثه را فشار داده و تکه ای گاز یا پارچه مرطوب را روی دندان قرار دهید. از کودک نیز بخواهید که روی دندان هایش فشار نیاورد.

اگر هم که قادر به انجام این کار نیستید، یا دندان را دریک لیوان آب جوشیده سرد یا شیر قرار دهید. اگر هم که دسترسی به آب نداشتید، می توانید آن را لای یک دستمال مرطوب قرار دهید. نباید به هیچ عنوان جای دندان خشک باشد.

سپس کودک را هرچه سریعتر نزد دندانپزشک ببرید. بعد از جاگذاری دندان و اثبات آن به دندان های دیگر، نیاز به چند ماه مراقبت از دندان می باشد.

چطور از دندان های کودک در برابر صدمات وارده می توان محافظت کرد؟

  • به هنگام ورزش می توان از گاردهای لاستیکی برای دندان استفاده کرد.
  • مراقبت از کودکان در موقع سقوط، افتادن، یا آسیب های الکتریکی.
  • معاینات منظم دندانپزشکی و مراقبت های پیشگیرانه.
  • محافظت از کودک در اتومبیل با استفاده از صندلی های مخصوص.

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال