آیا بیهوشی کودکان ضرر دارد؟

معمولا کودکان به دلیل ترسی که از محیط یک مطب پزشکی یا دندانپزشکی دارند، باعث می شود والدین به این فکر بیفتند که روند کار کودکشان با بیهوشی پیش برود. اما در این بین عوامل متعددی می باشد که می تواند مانع بیهوشی کودکان برای انجام هرگونه پروسه دندانپزشکی یا پزشکی شود.

در طی بیهوشی کودک چه اتفاقاتی می افتد؟

در طی بیهوشی بیمار دچار کاهش سطح هوشیاری می شود، و وقایع زمان عمل را به خاطر نمی آورد. حتی بدون هیچ دردی و هیچ حرکتی این روند صورت می گیرد. در درمان های دندانپزشکی کودکان تحت بیهوشی در مقایسه با اعمال جراحی پزشکی به دلیل گستردگی محدود، و نیز کم بودن احتمال خونریزی بعد از عمل، امکان کنترل درد بعد از عمل با تجویز داروهای خوراکی و نیز عدم نیاز به داروهای تزریقی بعد از درمان، می توان کودک را صبح روز عمل بستری کرد، و به صورت سرپایی تمام امور درمانی را انجام داد و سپس در همان روز مرخص کرد.

بیهوشی کودکان در دندانپزشکی هم طبق یکسری اصول و موارد باید صورت گیرد :

عوارض بیهوشی کودکان چیست

  • این درمان باید حتما توسط متخصصین دندانپزشکی کودکان که دوره های لازم را جهت درمان با بیهوشی گذرانده اند، صورت گیرد.
  • حتما باید از مکانی که قرار است کودک در آن مرکز تحت درمان قرار گیرد، باید اطمینان حاصل کرد. حتی کیفیت دستگاه ها و نوع دارو در این باره خیلی تاثیرگذار خواهد بود.
  • قبل از پروسه دندانپزشکی، باید حتما آزمایشاتی صورت گیر که طبق دستور و درخواست دندانپزشک معالج می باشد. همچنین مشاوره با متخصصین بیهوشی در این باره نباید فراموش شود.
  • معمولا به خاطر سرماخوردگی یا واکنش های آلرژیک کودکان و نیز درگیری سیستم تنفسی، برای بیهوشی این کودکان موارد و نکات بسیاری در نظر گرفته می شود و باید با دقت و طبق دستورات دندانپزشک جلو رفت.
  • بیهوشی کودکان تنها یک درمان دندانپزشک محسوب می شود، و نباید انتظار معجزه داشت. زیرا اصل ماجرا مراقبت های دهان و دندان و جلوگیری از پوسیدگی های دندانی می باشد تا کار به این موارد نکشد.

آیا عوارض بیهوشی کودکان ثابت شده است؟!

معمولا دندانپزشکی کودکان با بیهوشی برای آن هایی است که دارای اضطراب شدید می باشند، دارای معلولیت جسمی و ذهنی، یا سن پایینی هستند. فقط موضوعی که هست، سوالی که که خیلی ذهن والدین را مشغول کرده، این که بیهوشی باعث کندذهنی یا کاهش هوش کودکان در بزرگسالی می شود. در این باره باید گفت که هنوز مطلب ثابت شده ای وجود ندارد و با تجربه ای که از بیهوشی میلیون ها کودک در جهان می باشند که عارضه چشمگیری در آن ها دیده نشده است. پس در این باره نباید نگرانی خاصی داشته باشید.

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال