معاینات دندان قبل از بارداری

دندان ها یکی از جمله موارد مهمی هستند که باید پیش از بارداری به آن رسیدگی کرد. در نتیجه بهتر است قبل از اقدام به بارداری باید برای معاینات و درمان مشکلات دندان و لثه نزد پزشک مربوطه مراجعه کرد.

ضرورت سلامت دهان و دندان

اگر تصمیم به بارداری دارید، باید ابتدا از سلامت دهان و دندان های خود مطلع شوید. زیرا با بارداری، سلامت دهان و دندان تحت تاثیر قرار می گیرد و در صورتی که دندان ها را در وضعیت ایده آلی نباشند، بارداری برای تان فقط خطراتی را به همراه دارد. از آن جایی که در بارداری تغییرات هورمونی می باشد، مشکلات دهان و دندان بیشتر دیده می شود. به عنوان مثال، پوسیدگی دندان در صورت درمان نشدن احتمال دارد منجر به گسترش عفونت به دیگر بخش های بدن شود، که در دوران بارداری خود می تواند مسئله ناخوشایندی باشد. حتی بیماری های جدی لثه را هم نباید چشم پوشی کرد. پس حتما معاینه دهان و دندان ها را در برنامه خود قبل از اقدام به بارداری قرار دهید.

آسیب های وارده به دندان ها در دوران بارداری :

بارداری از جمله دورانی می باشد که در آن به خاطر افزایش برخی هورمون ها و نیز تامین نیاز جنین از طریق بدن مادر، دندان ها بیشتر در معرض آسیب، از جمله شکستگی قرار می گیرند. همچنین سایر بافت های بدن متورم می شوند. به خاطر همین است که زودتر از حالت عادی این قسمت ها خونریزی می کنند. حساسیت بیش از اندازه و تورم لثه هم باعث می شوند که این قسمت از دهان زودتر به باکتری ها آلوده شده و در نتیجه عفونت کند.

مراقبت از دهان و دندان پیش از بارداری

اگر پیش از بارداری این مسائل دندانی و دهانی تشخیص داده شوند، و بنا به صلاحدید دندانپزشک و پزشک مربوطه درمان های مورد نظر صورت گیرند، می توانید از سلامت دندان ها در دوران بارداری مطمئن باشید. همچنین می توان پیش از بارداری از دندانپزشک مربوطه بخواهید دندان هایتان را به صورت عمقی جرمگیری و تمیز کند.

مراقبت از دندان ها پس از بارداری را فراموش نکنید!

در دوران بارداری که حساس ترین دوره می باشد، باید حتما معاینات به طور مرتب صورت گیرد، زیرا به دلیل تغییرات هورمونی که مطرح شد، احتمال حساس تر شدن دندان و لثه ها، همچنین احتمال خونریزی لثه و فاسد شدن دندان ها بسیار بالا می باشد. به دلیل اینکه در دوران باردار امکان استفراغ می باشد، به دندان ها آسیب می رسد. خصوصا ماه های اول که رفلاکس معده زیاد می باشد، ممکن است لایه ای اسیدی بروی دندان ها بنشیند که منجر به خراب شدن دندان ها می شوند. فقط سعی کنید بعد از آن دندان ها را مسواک نزنید، زیرا باعث می شود مینای دندان از بین برود. پس اول دهانتان را آب معمولی کاملا بشویید. سپس از دهانشویه فلوراید استفاده کنید. سپس بعد از یک ساعت دندان ها را مسواک بزنید. در ضمن بهداشت دهان و دندان ها در این مدت زمان نباید فراموش شود.

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال