مضرات نوشابه برای دندان ها

نوشابه ها گازدار ترکیبی از آب، مواد رنگی و طعم دهنده، گاز کربنیک یا دی اکسید کربن می باشند که مصرف مستمرشان هم منجر به اختلالاتی مانند پوکی استخوان، کهیر، عوارض تنفسی، گوارشی و رفتاری می شود. در ضمن قندی که در نوشابه می باشد، موجب افزایش وزن، چاقی، و نیز عوارض دیگری از جمله بیماری های قلبی و عروق می شود.

نوشیدنی ‌های شیرین و گاز دار نوعی اسید مضر تولید می ‌کنند که روی دندان‌ ها باقی می‌ ماند و همین علت نابودی این عضو مهم و البته محکم است. در یک آزمایش دندانی که داخل بطری نوشابه بوده است رنگ تیره ‌ای دارد اما دندانی که داخل نوشیدنی انرژی زا قرار داده شده بود رنگ صورتی به خود گرفته است. رنگ زنگ زدگی علامت نگران کننده ‌ای است که نشان می ‌دهد این نوشیدنی ‌ها مینای دندان را به شدت مورد آسیب قرار می ‌دهند. نوشیدنی ‌هایی که دارای اسید هستند با آسیب به عاج دندان موجب درد و حساسیت در این بخش مهم دهان می‌ شوند.

آسیب دندان با نوشابه

خصوصا در این بین دندان های شیری زودتر از بین می روند. البته گفتنی است که دندان های دائمی هم دور از این آسیب ها نمی باشند. ماهیت اسیدی نوشابه های گازدار طوریست که مواد معدنی سطح دندان را حل می کند. خصوصا که بعد از خوردن نوشابه، مسواک هم بزنید، با این کار فقط دندان ها را از بین برده و باعث سایش شدید مینای دندان می شوید.

سعی کنید به اندازه 20 الی 30 دقیقه بعد از خوردن نوشابه مسواک نزنید، و تنها دهانتان را بشوئید، تا قند و اسید نوشابه از دهان حذف شوند. مواد معدنی موجود در بزاق به طور طبیعی مواد معدنی از دست رفته را جبران می کنند.

در ضمن گفتنی است که زنگ زدگی دندان هم یک علامت نگران کننده برای دندان ها می باشد، و می تواند به مینای دندان به شدت آسیب برساند. نوشیدنی های اسیدی با آسیبی که به عاج دندان وارد می کنند، منجر به درد و حساسیت شدید در انی بخش حساس دندان ها می شوند.

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال