وضعیت دهانی کودکان سندرم داون

کودکانی که سندرم داون دارند، چطور می توان از دندان های آن ها مراقبت کرد؟!

وضعیت دهانی کودکان سندرم داون به گفته دندانپزشک اطفال :

این سندرم شایعترین سندرم کروموزومی می باشد و باعث ناتوانی یادگیری تشخیص داده شده است. سه نوع سندرم داون وجود دارد : تریزومی 21، موازئیسم و ترانس لوکیشن. نوع اول زمانی رخ می دهد که کروموزوم 21 وجود دارد و این فرم اکثر موارد را شامل می شود. در نوع دوم، حدود 2 تا 5%، شخص داراری ترکیبی از سلول های حاوی کوروموزوم 46 و بعضی حاوی کروموزوم 47 می باشد. شخص مبتلا دارای مشخصات معمول سندرم بسته به تعداد سلول های درگیر و تعداد آن ها می باشد. در نوع سوم، بخشی از کروموزوم 21 جدا نشده است و به کروموزوم دیگر می چسبد.

وضعیت دهانی کودکان سندرم داون

همانطور که دندانپزشک اطفال اشاره کرد، از لحاظ ژنتیکی شخص دارای 47 کروموزوم است. شیوع این حالت یک در هر 800 تا 1000 تولد زنده می باشد و در مادران بالای 40 سال بیشتر است. حدود 25% تمامی نوزادان متولد با سندرم داون در مادرهای بالای 35 سال دیده می شود. خصوصیات و ویژگی های مربوط به این سندرم، ناتوانی یادگیری، اختلالات عصبی روانی، و اشکالات رفتاری(20 تا 40%)، آنومالی مادرزادی قلبی، اشکالات تیروئید و تشنج، نواقص شنوایی و بینایی، دمانس زودرس(شبیه آلزایمر)، عفونت های مکرر، ناقل هپاتیت B ـ خصوصا در کشورهایی که افراد ناتوان با مراقبت ویژه اما استاندارد پایین بهداشتی زندگی می کنند ـ و لوسمی می باشد.

ویژگی های معمول سندرم داون عبارتند از قد و قامت کوتاه، میل به چاقی، هیپوتونی عضله، هیپوپلازی atlanto-axial میانی صورت، روبه پایین بودن شکاف پلکی، و همچنین چین های برجسته گوشه چشم و چین خوردگی کف دست شبیه میمون.

ویژگی ها و مشخصات داخل دهانی در سندرم داون شامل وضعیت باز دهان که گاهی اوقات با ریزش آب دهان همراه است و وضعیت زبان جلو آمده که اغلب همراه با شکاف عمیق است. این خود می تواند اشکال و عامل اختلالی در بهداشت دهان باشد. پروتروژن غیر طبیعی فک پایین، هیپو دنشیا و میکرودنشیا، هیپوپلازی مینا، بیماری پریودنتال تهاجمی و شدید، رویش تاخیری هر دو سیستم دندانی (شیری و دائمی) و ریزش تاخیری دندان های شیری، از جمله ویژگی های دیگر این سندرم می باشد.

مطالب مرتبط :

مراقبت های دندانی افراد دارای عقب ماندگی ذهنی

تکنیک های خاص برای ارتباط دندانپزشک با کودکان اوتیسمی

سندرم اسپرگر و اوتیسم چه فرقی دارند؟

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال