چطور می توان پوسیدگی دندان کودکان را تشخیص داد؟

پوسیدگی دندان چیست؟

پوسیدگی دندان در واقع به عنوان یک بیماری شناخته شده بین همه می باشد. پوسیدگی دندان یکی از شایع ترین اختلالات دهانی و دندانی می باشد.

همچنین یک بیماری بسیار قابل پیشگیری می باشد که به خاطر باکتر یها و عوامل موثر در آن به وجود می آید. زمانی که غذاهای حاوی کربو هیدرات می خورید، مانند شیر، نوشابه، کشمش، آب نبات، کیک، آبمیوه های مختلف، غلات و نان، تکه های آن ها همگی روی دندان ها می مانند. ترکیبی از باکتری ها، غذا، اسید و بزاق دهان می توانند پلاک هایی را بسازند که به دندان ها می چسبند. بعد از مدتی که اهمیت ندهید و نزد یک دندانپزشک اطفال خوب نروید، این اسیدها به خاطر باکتری هایی که روی دندان مانده ان، مینای دندان را از بین می برند و باعث پوسیدگی آن می شوند.

چه کسانی بیشتر در معرض خطر پوسیدگی دندان می باشند؟

هرکسی که بهداشت دهان و دندان در اولویتش نباشد، در معرض خطر پوسیدگی دندان می باشد. اما عوامل خطرزایی که امکان پوسیدگی دندان را چند برابر می کند، عبارتند از :

  • سطح بالایی از باکتری ها که منجر به پوسیدگی می شوند
  • مصرف بیش از اندازه از شیرینی جات، کربوهیدرات ها و قندها در رژیم غذایی
  • آب با فلوراید کم یا بدون فلوراید
  • بهداشت ضعیف دهان و دندان
  • کاهش میزان بزاق دهان
  • سن (کودکان و افراد مسن بیشتر در معرض خطر پوسیدگی دندان قرار دارند)
  • رژیم درست در مصرف شیرینی جات، کربوهیدرات و قندها

علائم و نشانه های پوسیدگی دندان چیست؟

علائم پوسیدگی دندان که در بالا یکسری عوامل آن را نام بردیم، شایع ترین آن ها می باشد. با این حال، هرکودکی ممکن است به طور متفاوتی آن ها را تجربه کند. این علائم ممکن است باعث بوجود آمدن لکه های سفید روی دندان ها شود. البته در اولین مراحل چنین علائمی دیده می شود. سپس، پوسیدگی های زودرس ظاهر می شوند که به رنگ قهوه ای روشن روی دندان دیده می شوند. رنگ دندان به طور مرتب تیره و تیره می شود و در نهایت سوراخ می شود. این نشانه ها شامل حساسیت به شیرینی جات و نوشیدنی های خنک یا غذاها می باشد.

جلوگیری از پوسیدگی دندان کودکان

پوسیدگی های دندانی را دندانپزشک اطفال چطور تشخیص می دهد؟

پوسیدگی های دندانی معمولا براساس سابقه و معاینات دهانی کودک تشخیص داده می شوند. این کار ممکن است توسط دندانپزشک اطفال انجام شود.

چطور باید از پوسیدگی دندان پیشگیری کرد؟

جلوگیری از پوسیدگی دندان و حفره های دندانی فقط 5 گام ساده دارد :

  1. دندان ها و لثه های کودکتان را با خمیردندان فلورایده مسواک بزنید یا در صورت مسواک زدن خودشان، آن ها را زیر نظر داشته باشید
  2. دندان های کودکان بالای 2 سال را روزانه نخ دندان بکشید
  3. مطمئن شوید که کودکتان رژیم غذایی درستی دارد و میان وعده های شیرین را یا حذف کنید یا محدود کنید
  4. با دندانپزشک اطفال یا پزشک اطفال در رابطه با محصولات فلورایده ای که استفاده می کنید یا سیلانت دندان، مشورت کنید تا از دندان های کودک در مقابل اسیدهای باکتریال جلوگیری شود
  5. یک برنامه روزانه برای پاکسازی دهان و دندان تان بریزید و معایناتی را انجام دهید

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال