عدم رعایت بهداشت دهان چه عواقبی دارد؟

عوارض جانبی عدم رعایت بهداشت دهان و دندان کودکان :

با درود بر والدین عزیز، مطلبی که در ادامه در رابطه آن می خواهیم صحبت کنیم، آگاه کردن همه والدین در رابطه با بهداشت دهان و دندان و عوارض عدم رعایت آن ها از دیدگاه دندانپزشک اطفال می باشد. یک سوءتفاهمی که بخشی از والدین دچار آن می شوند، اینکه بدترین نتیجه رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، دهانی پر از پوسیدگی های دندانیست. به همین بدی که گفته شد، مراتب عدم بهداشت دهان می تواند منجر به بدترین از این ها هم شود .

بنابراین به یکسری از این بدترین ها از نظر دندانپزشک اطفال تهران خواهیم پرداخت :

1 : عواقب اقتصادی بیماری های دهانی که درمان نشده اند

بیماری های دهانی که درمان نشده باشند، هزینه های زیادی در پی دارند. به گفته جراح عمومی، کودکانی که دچار بیماری های دهانی می شوند، بالای 51 میلیون ساعت از مدارسشان در سال از دست می دهند. غیبت کردن در مدرسه هم اختلال در یادگیری فرزندتان ایجاد می کند، همچنین هزینه های بسیاری را در پی دارد. بیماری های دهانی که درمان نشده اند، خیلی دردناک اند و روی فعالیت های فرد تاثیر می گذارند. به گفته دندانپزشک اطفال در تهران، بزرگسالانی که کارمند هستند، و دچار بیماری های دهانی می شوند، 164 میلیون ساعت از کارشان را به خاطر ملاقات های دندانپزشکی یا درمان های دندانپزشکی از دست می دهند. علاوه براین، با درمان نکردن بیماری های دهانی، عفونت های خاص دهانی می توانند سیستماتیک شوند و به بخش های دیگر بدن آسیب برساند. در نتیجه می تواند منجر به ویزیت های اورژانسی، بستری در بیمارستان، بیهوشی و مصرف آنتی بیوتیک شود.

2 : عدم درمان بیماری های دهانی، عواقب بدی به دنبال دارد

 عدم درمان بیماری های دهانی، از درمان اولیه آن بیشتر هزینه می برد. همچنین سلامت عمومی بیمار و زندگی او را به خطر می اندازد. خبرهای خوب این است که اکثر بیماری های دهانی قابل پیشگیری هستند. خبرهای بد هم این است که اگر بدون درمان رها شوند، عفونت های دندانی می تواند وارد جریان خون شده و منجر به بیماری های بسیار خطرناکی شود که زندگی تان را تهدید کنند. در واقع، بیماریهای طبقه بندی شده بین المللی، بیش از 120 نوع سیستماتیک هستند که به خاطر پوسیدگی دندان به وجود می آیند. با این وجود، سیستم مراقبت از دهان اغلب به درمان دهان و جدای بخش های دیگر بدن می پردازد، اما بیماری های دهانی با بخش های دیگر بدن در ارتباط می باشد. اتفاقاتی که در دهان می افتد، می تواند جاهای دیگر بدن را تحت تاثیر قرار دهد. مثلا بیماری های لثه ای، و بیماری های دیگری مثل دیابت، بیماری های قلبی، سکته مغزی و پنومونی باکتریایی، همه با هم در ارتباط هستند. محققان همچنین شواهدی در رابطه با انتقال باکتری ها به دست آورده اند که منجر به بیماری های دهانی بین مراقبان دهانی و کودکان بسیار کوچک می شود.

عواقب بیماری های دهانی

پوسیدگی دندان یکی از شایع ترین بیماری های دهانی بین کودکان می باشد که منجر به دردهای ناگهانی می شود، فرم عادی صورت را تغییر می دهد، و با عفونت های پیش آمده زندگی آن ها را به خطر می اندازد.

3 : پیامدهای اجتماعی عدم درمان بیماری ها دهانی

با وجود این که نمی توان اندازه گیری کرد، پیامدهای اجتماعی بهداشت ضعیف دهان و دندان هم بسیار مهم می باشد. کودکانی که بیماری های دهانی شان بدون درمان رها می شود، اغلب روی خوردنشان، صحبت کردن و خوابیدنشان تاثیر می گذارد. ممکن است حتی باعث خجالت آن ها از ظاهرشان می شود. علاوه براین، کودکانی که به خاطر پوسیدگی های درمان نشده یا بیماری های دیگر درد می کشند، سخت تر ارتباط بگیرند. مطالعه ای نشان داده که بین مشکلات دهانی و اعتماد به نفس ارتباط عمیقی می باشد.

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال