اهمیت سلامت دهان و دندان کودکان برای والدین

اهمیت سلامت دندان کودکان

سلامت دندان کودکان و بزرگسالان، یک نکته ی بسیار مهم به شمار می آید که لازمه ی داشتن آن دندان های سالم، مراقبت از آن ها از همان ابتدای کودکی است. حفظ سلامت دندان در کودکان تنها با راه و روش های ساده ای هم حل می شود که فقط باید به طور مکرر انجام شود.

با داشتن یک رژیم غذایی مناسب، دندان های کودک هم در سلامت کامل خواهند بود!

به غیر از وعده های اصلی، میان وعده های غذایی هم می توانند در سلامت دهان و دندان کودک بسیار تاثیر بگذارند. گرچه نمی توان کودکان را از مصرف تنقلات منع نمود اما با به وجود آوردن نظمی صحیح در مصرف آنها و رعایت بهداشت مناسب می توان از پوسیدگی های دندانی پیشگیری نمود.

توصیه های طلایی برای سلامت دندان کودکان :

تعداد دفعات مصرف موادی قندی باید در روز کاهش پیدا کند. تنقلات شیرین باید در یک ساعت مشخص در روز باشد، تا هم اشتهای کودک حفظ شود و هم مسواک زدن بعد از وعده اصلی فراموش نشود.

از دادن میان وعده هایی که باعث پوسیدگی دندان می شود، باید خودداری شود. بهترین میان وعده برای کودکان در مدرسه، لقمه های نان و پنیر، به همراه گردو یا گوجه، خیار، تخم مرغ، انواع کوکوها یا سالادهای خانگی می باشد. همچنین میوه هایی مثل سیب، موز، پرتقال، نارنگی، انگور و نیز سبزیجات هم بسیار سفارش می شوند.

صبحانه روی فعالیت های ذهنی کودک در طول روز بسیار تاثیر می گذارد، پس صبحانه را حتما اهمیت دهید. تحت هیچ شرایطی نباید حذف شود. در ضمن لازم نیست صبحانه ای مفصل باشد، بلکه باید حتما مصرف شود.

میان وعده های پوسیدگی زایی که برای دندان کودکان بسیار توصیه می شود که منع شوند، عبارتند از شکلات، آب نبات، بیسکوییت های شیرین، کلوچه، شیرعسل، شیرکاکائو، آدامس های قندی، پفک، چیپس و غیره.

اهمیت سلامت دهان و دندان

ضرورت مراقبت از دندان های شیری :

دندان های شیری از حدود 6 ماهگی شروع به رویش می کنند، تا 2ونیم سالگی هم رویش آن ها کامل می شود. دندان های دائمی هم از سنین 6 الی 7 سالگی با رویش دندان های جلویی پایین شروع می شوند و اولین آسیای دائمی هم که در پشت آسیای شیری می باشد، بدون افتادن هیچ دندانی شروع به رشد می کند. تا 12 سالگی تقریبا این روند ادامه دارد تا با ترتیب خاصی دندان های دائمی جایگزین دندان های شیری شوند.

تعداد زیادی از دندان های شیری تا حدود 12 سالگی در دهان باقی می مانند و دارای عملکردهای مهمی مثل تغذیه و حفظ فضا جهت رویش مرتب دندان های دائمی می باشند. پس مراقبت و حفظ آنها تا زمان رویش دندان های دائمی جایگزین بسیار مهم و ضروری می باشد.

باید تمیز کردن دندان ها از زمان رویش آن ها یعنی 6 ماهگی شروع شود، به وسیله مسواک انگشتی یا گاز استریل های مرطوب و بدون خمیر دندان. خصوصا تمیز کردن دندان ها یا لثه ها باید بعد از هر وعده شیردهی شبانه، چه با سینه مادر چه با شیشه شیر صورت گیرد.

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال