سنین پرخطر بیماری های دهانی

پوسیدگی دندان :

مشکلات دهان و دندان امروزه جز دغدغه های والدین و کودکانشان شده است. البته با پیشرفت وضعیت بهداشتی و توصیه های دندانپزشک اطفال ، این میزان از پوسیدگی ها، یا از بین رفتن دندان ها به حداقل رسیده است.

با این حال، به دلیل عدم بکارگیری روش های صحیح و بهداشتی معضلات دندان همچنان وجود دارد. به گفته دندانپزشک اطفال خوب و باتجربه با مراقبت های دندانی درست، از جمله درمان با فلوراید، استفاده از خمیردندان های دارای فلورید و نخ دندان می توان از این پروسه پوسیدگی جلوگیری کرد.

دندانپزشک اطفال چه سنی را پرخطرترین سن برای پوسیدگی دندان می داند؟

از آنجایی که تشخیص صحیح بیماران با ریسک بالای پوسیدگی محدود است، یک روش جایگزین که روی سنین پرخطر تکیه می نماید ابداع شد. به خوبی مشخص شده است که دندان های تازه رویش یافته نسبت به دندان هایی که مدتی از بلوغ آن ها پس از رویش در دهان گذشته استعداد بیشتری پوسیدگی دارند. همچنین رویش دندان به خودی خود یک ریسک محسوب می شود، چون سطوح جدیدی را در دسترس پوسیدگی ها قرار می دهد.

سن پوسیدگی دندان کودکان

پس تمامی کودکان با محاسبات مبتنی بر جمعیت در سنین خاصی پر خطر محسوب می شوند. اولین دوره در زندگی که نیاز به توجه ویژه دارد، 1 تا 3 سالگی است که در آن قسمت اعظم دندان های شیری رویش می یابند. ملاقات زودهنگام با دندانپزشک اطفال برای کمک به والدین جت یادگیری عادات دهانی صحیح اهمیت دارد. این مسئله به خصوص در گروه مهاجران یا جمعیت آسیب پذیر باید مورد توجه قرار گیرد. دومین دوره حیاتی 5 تا 6 سالگی است که رویش اولین مولرها به وقوع می پیوندد. در این زمان خطر شناخته شده ای برای درگیری سطوح اکلوزال وجود دارد که باید با سیلانت تراپی از آن پیشگیری نمود. آخرین دوره اوایل نوجوانی است (12 تا 15 سالگی) که تعداد زیادی از سطوح مولرها و پره مولرها مستعد پوسیدگی هستند.

مطالب مرتبط :

انواع استراتژی های پیشگیری از پوسیدگی دندان

ریسک پوسیدگی در دندانپزشکی بدون درد

یک عامل موثر در پیشگیری از پوسیدگی دندان

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال