جلوگیری از خرابی زودرس دندان های شیری

برای جلوگیری از خرابی و پوسیدن زودرس دندان های شیری چه باید کرد؟

پوسیدگی دندان از آن دسته بیماری های دهانی و دندانی می باشد که می تواند حتی از مادر به کودک نیز منتقل شود. پس حتی از زمان بارداری و نیز زایمان به فکر سلامت دهان و دندان های خود بود.

اما در رابطه با کودکان، بهتر است برای جلوگیری از عارضه پوسیدگی زودرس دندان، از 6 ماهگی به بعد که اولین دندان کودک شروع به رویش می کند، باید تحت نظر یک دندانپزشک اطفال خوب در یک مرکز دندانپزشکی کودکان بود. در طی جلسات و معایناتی که توسط دندانپزشک اطفال صورت می گیرد، می تواند روند سلامت دهان و دندان کودک را زیر نظر داشت و بهترین راه های مراقبت از دهان و دندان را به کودک و والدین آموزش داد. فقط باید توجه داشت که چنین جلساتی باید از قبل یک سالگی کودک صورت گیرد.

تا سنین 1 الی 2 سالگی می توان دندان های کودک را با یک پارچه تمیز و لطیف تمیز کرد. یا اینکه از مسواک های نرم و تمیز دستی و نیز خمیردندان های بدون فلوراید استفاده کرد.

بعد از اینکه کودک وارد 3 سالگی شد، همینطور تا سنین 6 سالگی باید به کودک آموزش با مسواک های دستی یا برقی را داد تا خودش دندان هایش را مسواک کند. از همان ابتدا باید به کودک بهداشت دهان و دندان را آموزش داد.

برخی از کودکان هم که به شیر و پستانک قبل از خواب عادت دارند، دیده می شود که دچار پوسیدگی های دندانی بیشتری می شوند. پس باید توجه داشت که بعد از هربار استفاده از این موارد باید دهان کودک تمیز شود.

علائم پوسیدگی زودرس دندان های شیری

پوسیدگی دندان کودکان از جمله مواردیست که می تواند در آینده روی زیبایی و ظاهر دندان ها و نیز سلامت لثه و دندان های کودک بسیار تاثیرگذار باشد.

برخی از اینکه دندان کودک 2 ساله دچار پوسیدگی شده باشد، تعجب می کنند. اما همانطور که اشاره شد خوردن شیر در طول شبانه روز، از جمله شیر مادر، طوری که دندان ها و دهان کودک را نتوان شست، می تواند باعث بروز عارضه پوسیدگی در دهان و دندان کودک شود.

مکانیسم پوسیدگی دندان ها یکی می باشد، در واقع این مواد قندی هستند که باعث بروز باکتری های پوسیدگی زا در دهان و دندان می شوند و باعث از بین رفتن دندان ها می شوند. پس بعد از خوردن نوشیدنی ها یا مواد خوراکی قنددار و شیرین، دندان های کودک را شسته و پاکسازی کنید. مثل کیک، بیسکوییت، پفک، چیپس، آبمیوه، و غیره.

بهترین و مهمترین راه هم برای جلوگیری از بدتر شدن این عارضه، بعد از مراقبت های دهانی و دندانی، مراجعه منظم نزد دندانپزشکی می باشد. به یک کلینیک تخصصی دندانپزشکی کودکان مراجعه کرده و هرگز ملاقات های منظم نزد دندانپزشک را فراموش نکنید.

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال