با این روش مراقب مسواک های خود باشید!

روش نگهداری از مسواک :

دهان مملو از باکتری های متنوعی می باشد که در صورت متعادل بودن این تعداد میکروب ها در کنار هم امکان ایجاد بیماری را کنترل می کند.

در صورتی که زخمی نباشد، میکروب ها امکان ایجاد بیماری را پیدا نمی کنند ولی با ضعیف شدن بدن یا ورود میکروب به خون از طریق صدمه دیدن بافت لثه یا زخم شدن آن، زمینه بیماری ها فراهم می شود. پس در کنار همه این موارد، تمیزنگه داشتن مسواک بسیار مهم می باشد. حتی مسواک هایی که دارای بسته بندی های خاصی می باشند، اما لزوما استریل شده نیستند، پس می توانند حاوی میکروب های بسیاری باشند. پس شستشوی اولیه و نگهداری از مسواک در درجه اول برای حفظ سلامت فرد بسیار مهم می باشد.

معمولا توصیه دندانپزشکان این است که 3 ماه یک بار مسواک را عوض کنید. حتما موهای آبی رنگ را روی مسواک دیده اید، در صورت کم رنگ شدن آن ها، یعنی عمر مسواک به پایان رسیده و نیاز به مسواک جدید می باشد. تفاوتی که در مسواک جدیدتان با قبلی می باشد، این است که 30درصد بیشتر دندان ها را تمیز تر می کند.

مراقبت و نگهداری از مسواک

برای مراقبت از مسواک چه راه حل هایی پیشنهاد می شود؟

  1. در صورت عدم شستن درست مسواک، باکتری‌ها می‌توانند به راحتی در مسواکی که خوب شسته نشده رشد کنند و دفعه بعد که مسواک می ‌زنید، ممکن است این باکتری ‌ها را به دهان و دندان خود وارد کنید. در ضمن شستشوی کامل مسواک پس از هر بار مسواک زدن، باعث می ‌شود که‌ باقیمانده‌ های خمیردندان نیز از روی آن پاک شود.
  2. جایی مسواک را می گذارید که درست خشک نمی شود. اگر مسواک همیشه مرطوب بماند، می ‌تواند مکانی مناسب برای رشد باکتری‌ ها باشد. همچنین اگر برس مسواک همواره خیس بماند، موهای سر مسواک به سرعت تغییر شکل می ‌دهند. با این حساب، بعد از شستن مسواک، آن را در هوای آزاد قرار دهید تا کاملا خشک شود و بعد در جامسواکی دربسته قرار دهید.
  3. مسواک خود را به موقع عوض نمی کنید. انجمن دندانپزشکی آمریکا توصیه اش بر این می باشد که هر 3 یا 4 ماه یک بار مسواک خود را عوض کنید (در صورتی که هر روز از آن استفاده کنید). در ضمن اگر موهای سر مسواک زودتر از این مدت ساییده شوند، باید همان موقع این تعویض صورت گیرد. پس باید به ظاهر مسواک هم دقت کنید و اگر موهای سر آن انعطاف ‌پذیری خود را از دست داده یا از هم جدا شده‌اند یا رنگشان تغییر کرده باشد، مسواک جدیدی باید تهیه کنید.

درباره مهسا رکنی

دکتر مهسا رکنی دندانپزشک کودکان , دندانپزشک اطفال , دندانپزشک کودک , دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی , دندانپزشکی اطفال با سدیشن

مطالب آموزشی 

دندانپزشک اطفال